Aranzels a productes nord americans en resposta als aranzels a l’ acer , alumini i altres productes per part dels EEUU a productes europeus

La Comissió Europea va aprovar el reglament que estableix les mesures de reequilibri de la UE en resposta a les tarifes ( aranzels )nord-americans sobre acer i alumini. Les mesures s’adreçaran immediatament a una llista de productes per valor de 2.800 milions d’euros i entraran en vigor el divendres 22 de juny.

 

La llista d’importacions nord-americanes que ara afronten un aranzel addicional a la frontera de la UE inclouen productes d’acer i alumini, productes agrícoles i una combinació de diversos altres productes. En posar en pràctica aquestes funcions, la UE està exercint els seus drets en virtut de les normes de l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

 

La comissaria de Comerç, Cecilia Malmström, va dir: “No volíem estar en aquesta posició. Tanmateix, la decisió unilateral i injustificada dels Estats Units d’imposar tarifes d’acer i alumini a la UE significa que no tenim cap altra opció. el comerç internacional, que hem desenvolupat al llarg dels anys amb els nostres socis nord-americans, no es pot violar sense una reacció del nostre costat. La nostra resposta es mesura, és proporcional i completament en línia amb les regles de l’OMC. No cal dir que si els EUA eliminen les tarifes, les nostres mesures també seran eliminades ”

Més informació i accés a la llista de productes amb nous aranzels