Programa integral de qualificació i ocupació (PICE)

Cambra de Comerç de Manresa ha posat en marxa el Programa Integral de Qualificació i Ocupació, un projecte impulsat per les Cambres de Comerç i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social per afavorir la inserció laboral dels joves menors de 25 anys que es troben a l’atur i no treballen ni reben cap tipus de formació.

Així, Cambra de Comerç de Manresa facilitarà la inserció laboral de joves entre 16 i 24 anys que estiguin disposats no tan sols a formar-se, sinó també a rebre una qualificació professional que els capaciti i faciliti la seva incorporació al mercat de treball. A més, posarà en contacte als participants en aquest programa amb empreses que necessitin ampliar plantilla, formant els joves d’acord amb els requisits del lloc de treball.

Els joves que vulguin inscriure’s al PICE poden adreçar-se directament a la Cambra de Manresa o bé informar-se’n al web www.empleoygarantiajuvenil.es. A partir d’aquest moment, un orientador laboral es farà càrrec de la seva formació, qualificació i inserció. L’orientador analitzarà les seves competències, interessos i grau de qualificació i elaborarà un perfil professional, derivant-lo posteriorment a una de les tres branques que composen l’itinerari formatiu del programa: Capacitació, Mobilitat i Dual. Cada programa està dissenyat per donar resposta a diferents perfils laborals, nivells de capacitació i competències.

Al mateix temps, en el marc d’aquest programa, posem a disposició de les empreses ajudes directes a la contractació d’aquests joves que prèviament hauran rebut formació, i que són complementàries a les que ja ofereix el Ministeri. Aquests són els eixos principals del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que es desenvolupa de manera simultània a totes les Cambres de Comerç de l’estat. El programa forma part del Sistema Nacional de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i està cofinançat pel Fons Social Europeu.

 

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
93 872 42 22
pice@cambramanresa.org

Ajuts

La Cambra de Comerç de Manresa acaba de posar en marxa la línia d’ajuts  per aquest any 2019, amb l’objectiu de promoure l’ocupació juvenil a la comarca del Bages.

Les empreses que contractin joves que hagin estat formats en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) poden beneficiar-se d’un ajut econòmic de 4.950 euros per cada contractació.

Podeu consultar les bases dels ajuts en els següents documents o trucar al 938724222.

DOGC_AjutsPICE2019_CAT

MANRESA_2019_Annex_21_Model_Convocatoria_Ajuts

1a Fira d’coupació jove del Bages. Dijous 24/05/2018 de les 9 a les 14 h. A la fàbrica de l’Ànonima de Manresa (Puigterrà de dalt / Llussà)

El proper dijous 24 de maig, de 9 del matí a 2 del migdia farem la 1era Fira de l’Ocupació a la Fàbrica de l’Anònima de Manresa

La fira és organitzada per la Cambra de Comerç de Manresa en el marc del programa PICE i compta amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat

Més de 20 empreses buscaran nous professionals per als seus equips a la primera Fira d’Ocupació Jove del Bages, que tindrà lloc el dijous 24 de maig a la Fàbrica de l’Anònima de Manresa. La proposta, impulsada per la Cambra de Comerç de Manresa en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), s’adreça a joves menors de 30 anys de tots els nivells formatius, que cerquin feina. La fira també compta amb la implicació de l’Ajuntament de Manresa a través del CIO, que s’encarregarà de dinamitzar diferents activitats amb l’objectiu de millorar la preparació dels joves davant del procés de recerca de feina.

Empreses participants

VILARDELL PURTÍ, ICL – IBERPOTASH,  A. RAYMOND, LARSA , ALTHAIA, DENSO, MAXION WHEELS, AUSA, OLIVA TORRAS, CONSERVES FERRER, DECATHLON, THOR, DYESA, DEPORVILLAGE, FRIMAN – GAROINA, COTS I CLARET, SUPERMERCATS LLOBET, GESTAMP, MASATS, TOUS, FES MES, TECNIUM , GRUP SOLER, AKI.

Programa tallers

SALA LATERAL 1
De 9.30 a 13.30 h. Revisió de currículums exprés. A càrrec del CIO.
SALA LATERAL 2
De 11 a 11.45 h. i de 12.15 a 13 h. Dinàmiques grupals per superar una entrevista grupal inicial. A càrrec del CIO.
SALA GRAN
De 10.30 a 13 h. Presentació de plans d’ocupació a càrrec de les empreses participants.
De 13 a 13.45 h. Cloenda. Pla d’acció cap a la feina a càrrec del CIO (Carlos Bella).
PATI
De 11.30 a 12.15 h. Dinàmica: Ikigai i competències comunicatives. A càrrec de Gala Guasch.

fira ocupació cambra – cartell

Cambra de Comerç de Manresa © Tots els drets reservats | Avís Legal