Talent+Empresa va lliurar ahir a la tarda els seus guardons als millors projectes d’emprenedoria desenvolupats per alumnes de formació professional del Bages. Aquesta tercera edició del congrés ha tingut com a protagonista destacat el sector sanitari, d’un important pes a la comarca. I és que un nombre important dels projectes premiats tenen algun tipus de vinculació amb aquest sector. En tota, Talent+Empresa ha premiat 6 projectes, 3 de cicles formatius de grau mitjà i 3 de cicles formatius de grau superior. Els treballs premiats han estat els següents:

Cicles formatius de grau mitjà:

  • PHONE DESINFECT. De Neus Bioque, Raul Cuevas, Míriam Oró i Andrea Ureña de l’Escola Montserrat. Consisteix en unes tovalloletes que serveixen per desinfectar el mòbil, permetent que aquest es pugui utilitzar en àmbits sanitaris, d’educació, menjadors, oficines, etc. amb les màximes garanties per no transmetre infeccions.
  • RIBBON. D’Andrea Povedano, Andrea García, Eva Camino i Núria Galiano de l’Escola Montserrat. És una cinta adaptable al cap, que té uns punts de pressió i que amb l’ajuda d’herbes aromàtiques disminueix el mal de cap i ajuda a la relaxació.
  • ESTABVIEW. De Carles Costa de l’institut Guillem Catà. És un estabilitzador per a càmera de vídeo fet amb fusta.

Cicles formatius de grau superior:

  • MIST. D’Andrea Salguero de l’Escola Joviat. Consisteix en una taula de transferència de fibra de carboni que no interfereix en les imatges radiològiques i facilita el diagnòstic.
  • HIGIENIC DIAPER. De Sara Albareda, Cristian Hervias i Roger Vidal de l’Escola Montserrat. Consisteix en un expositor de bolquers i de tovalloletes per posar a les guarderies, residències, etc.
  • FOS. De Bruno Oliveira de l’institut Lacetània. És un projecte de creació de finestres fotovoltaiques.

A més, el jurat de Talent+Empresa ha otorgat una menció especial als projectes SalutCard, de Pau Argemí de l’Escola Joviat i Projecte Aquil·les, de Roger Pons de l’institut Lacetània.

Els 6 projectes premiats rebran un ajut econòmic de 300 € i els de grau superior, a més, podran gaudir d’una beca d’estudis de 2.500 € al campus de Manresa de la UVIC-UCC. Tots els projectes premiats comptaran amb suport en la seva posada en marxa per part d’experts en creació d’empreses i tindran a la seva disposició una borsa de 2.500 € per a les despeses que comporti aquest procés. A l’acte d’ahir es va anunciar que properament hi haurà una reunió entre els premiats i els membres del jurat per concretar el seguiment que es donarà a cada projecte.

L’acte de lliurament de premis va comptar amb la presència del director dels serveis territorials a la Catalunya Central del Departament d’Ensenyament, Antoni Massegú, que va destacar la qualitat dels treballs presentats i la implicació per part de les empreses en el congrés. Jordi Conca, director dels estudis d’Empresa a UManresa-FUB va parlar en nom del jurat destacant el suport que rebran els projectes premiats per portar-se a la pràctica.

En representació de les entitats impulsores van intervenir el director de la Fundació Althaia, Manel Jovells, que va assenyalar la vocació docent de la institució que dirigeix i que cada any acull a més de 350 alumnes d’FP en pràctiques. Pere Casals, president de la Cambra de Comerç, va posar sobre la taula la voluntat de fer que Talent+Empresa sigui extrapolable a la resta de Catalunya. Va tancar l’acte Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, que va destacar la tendència positiva a Catalunya pel que fa a l’emprenedoria i el paper de l’àmbit educatiu per canviar i millorar-ne la percepció social, un objectiu, ha dit, al que també contribueixen iniciatives com Talent+Empresa.

Talent+Empresa és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el Departament d’Ensenyament coordinada per la Fundació Lacetània, amb l’objectiu de premiar els millors projectes d’emprenedoria que elaboren els alumnes de formació professional i donar-los a conèixer a les empreses. En aquesta edició, han format part del jurat de Talent+Empresa les empreses ICL Iberia, Grup Taelus, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Deltalab, CTM, FUB, Maxion Wheels, Grup Fluidra, L’Agrícola Regional, La Caixa, Departament d’Ensenyament, Morning Labs, Patronal Metal·lúrgica i Tecnium.