El congrés Talent+Empresa d’emprenedoria a la formació professional celebrarà aquest divendres el seu acte de cloenda, en què es donaran a conèixer els sis projectes guanyadors d’aquesta segona edició. L’acte tindrà lloc a les 11 del matí a la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central i hi prendran part representants del món educatiu i empresarial de la comarca, a més de les entitats organitzadores (Cambra de Comerç, Fundació Althaia i departament d’Ensenyament).

La segona edició de Talent+Empresa ha comptat amb la participació de 24 projectes emprenedors ideats i desenvolupats per alumnes de formació professional de sis centres d’ensenyament de la comarca del Bages. Un jurat format per empresaris, directius, professionals i experts en creació d’empreses n’ha avaluat la viabilitat i les possibilitats de traslladar-los a un entorn empresarial real i n’ha escollit 6, tres de grau mitjà i tres de grau superior, que rebran un ajut econòmic i acompanyament per portar-los a la pràctica.

Talent+Empresa és una iniciativa de la Fundació Althaia, la Cambra de Comerç de Manresa i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per apropar els projectes d’emprenedoria dels alumnes de formació professional del Bages a les empreses del territori. En les dues jornades de presentació de projectes, que van tenir lloc a principis del mes de juny, van poder-se establir contactes interessants entre els alumnes participants i els membres del jurat que, més enllà de quin sigui el veredicte, afavoriran la cooperació entre estudiants i empreses, un dels principals objectius d’aquest congrés.