La Cambra de Comerç de Manresa ofereix per primera vegada a la comarca del Bages un curs de formació ocupacional, totalment subvencionat per a persones en situació d’atur, en gestió administrativa i financera del comerç internacional. El curs està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el ministeri de Treball i Seguretat Social, el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i el Fons Social Europeu. Començarà la setmana vinent i consta d’un total de 620 hores amb una part de pràctiques en empreses. Els participants en aquest curs obtindran un certificat de professionalitat de nivell 3, un document que acredita les competències professionals i que pot convalidar-se per crèdits d’un cicle formatiu.

Disposar de professionals qualificats i coneixedors del funcionament del comerç internacional és clau per a les empreses de la comarca, moltes de les quals exporten els seus productes a països de tot el món. La Cambra de Comerç de Manresa, referent a la comarca en internacionalització, vol amb aquest curs posar a l’abast de les empreses els professionals adequats per treballar en el dia a dia de la gestió del comerç internacional, en un àmbit que ofereix unes grans possibilitats d’inserció laboral.

D’altra banda, el gener del 2016 començarà un altre curs, de gestió comercial i vendes, que també s’adreça a persones a l’atur. Aquest curs té una durada de 530 hores i també permet accedir a un certificat de professionalitat de nivell 3. Les inscripcions per als dos cursos estan obertes i cal fer-les directament a la Cambra de Comerç de Manresa, presencialment a les oficines de l’edifici de Can Jorba, per telèfon al 93 872 42 22 o bé per correu electrònic a jmonge@cambramanresa.org.