El curs de Gestió Comercial de Vendes que impartirà la Cambra de Comerç de Manresa ha fet la seva presentació oficial davant d’una vintena de persones interessades. La formació, subvencionada i adreçada a persones que estiguin en situació d’atur, té per objectiu ajudar a la inserció laboral dels alumnes a l’àrea comercial de les empreses, que necessiten professionals que dominin unes habilitats i coneixements determinats. Les classes començaran el dia 4 d’abril i encara hi ha places disponibles. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb la Cambra de Manresa al telèfon 93 872 42 22 o al correu electrònic jmonge@cambramanresa.org (Josep Maria Monge).

El curs té una durada total de 530 hores que inclouen 80 hores de pràctiques en empreses. Els alumnes que el completin obtindran un certificat de professionalitat de nivell 3, un document que acreditarà les seves competències i que podran convalidar per crèdits d’un cicle formatiu. L’objectiu d’aquesta formació és que els alumnes aprenguin a organitzar, realitzar i controlar les operacions comercials d’una empresa en contacte directe amb els clients o bé a través de tecnologies de la informació i la comunicació i utilitzant, si és necessari, la llengua anglesa. També s’incidirà en el desenvolupament de les seves habilitats de coordinació de l’equip comercial i de supervisió de les accions de promoció, difusió i venda de productes i serveis.

El programa del curs inclou sessions d’organització comercial (direcció i estratègies, gestió econòmica i financera), de gestió de la força de vendes i equips comercials, d’operacions de venda (organització de processos, tècniques de venda, venda online), de promocions en espais comercials i d’anglès professional per a activitats comercials.

El curs està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el ministeri de Treball i Seguretat Social, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Fons Social Europeu.