La setmana vinent arriba l’hora de la veritat per als joves estudiants d’FP que han presentat els seus projectes al congrés Talent+Empresa, una iniciativa innovadora impulsada al Bages amb l’objectiu d’aconseguir que els millors treballs d’emprenedoria fets en l’àmbit escolar s’acabin portant a la pràctica de la mà de les pròpies empreses del territori. Els dies 2 i 3 de juny tindran lloc les dues primeres jornades del congrés, en què es presentaran 23 projectes davant d’un jurat format per empreses del territori i experts en gestió empresarial. Seran els mateixos estudiants els que hauran de defensar la seva proposta i respondre a les preguntes del jurat, que avaluarà quins d’aquests treballs són susceptibles de convertir-se en projectes empresarials reals.

Les presentacions s’iniciaran a les 9 del matí i acabaran a les 12 del migdia. En aquest moment, s’obrirà un espai de networking on tots els participants podran interactuar entre ells i amb el jurat, amb l’objectiu de millorar els projectes, fer contactes interessants o resoldre dubtes amb els experts. El jurat compta amb la implicació d’empreses com La Caixa, L’Agrícola Regional, Fundació Althaia, Morning Labs, Taelus, Bastos Medical, Maxion Wheels, Tecnium i la Unió Consorci Formació. A aquestes empreses se’ls afegirà un expert en creació d’empreses de la Cambra de Comerç de Manresa.

El jurat seleccionarà un total de 6 projectes, que seran els finalistes del congrés i es presentaran públicament el dia 17 de juny en un acte que tindrà lloc a la seu del Departament d’Ensenyament a Manresa. Aquests projectes rebran un ajut econòmic per part de La Caixa i suport per al seu desenvolupament per part de les empreses i de la Cambra de Comerç. L’objectiu final del congrés és aconseguir que els projectes creats pels estudiants d’FP als centres d’ensenyament acabin esdevenint projectes reals i una primera experiència emprenedora per als seus autors.

Implicació del món educatiu i empresarial
El congrés Talent+Empresa compta amb la implicació del món educatiu i empresarial del territori, en el que vol ser una experiència més de cooperació entre escola i empresa. Els projectes que s’hi presentaran són de l’Escola Joviat, l’Institut Lacetània, l’Escola Montserrat i l’IES Guillem Catà. D’altra banda, alumnes que fan pràctiques a la Fundació Althaia en el marc del projecte Althaia Activa han assumit la gestió del congrés, ocupant-se de l’organització de les diferents jornades i del desenvolupament i manteniment del web www.talent-empresa.com.

Apropar el talent a les empreses
Talent+Empresa està impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i la Generalitat de Catalunya a través del departament d’Ensenyament. El seu objectiu és convertir el Bages en un referent en emprenedoria a la formació professional, aprofitant el pes que aquests estudis tenen a la comarca i la implicació que mostren les empreses del territori en la formació dels estudiants. El congrés busca posar en contacte el talent existent als centres d’FP de la comarca amb empreses susceptibles d’incorporar i desenvolupar nous projectes, contribuint d’aquesta manera a la inserció dels joves al món empresarial i a la innovació a les empreses.