El congrés Talent+Empresa ha tancat avui la fase de presentació de projectes després que els estudiants responsables dels 23 treballs presentats els hagin defensat davant del jurat. Aquest, format per empreses de dins i fora del territori, els valorarà i n’escollirà els sis millors, que rebran un ajut econòmic i suport tècnic per portar-se a la pràctica. En la jornada d’avui han estat els alumnes de l’Escola Joviat els que han presentat projectes d’empresa dels àmbits d’emergències sanitàries, cuina, pastisseria, atenció a persones en situació de dependència, direcció de cuina i administració i finances. Han format part del jurat d’aquesta sessió Althaia, FUB Campus Manresa (UVic-UCC), Morning Labs, Taelus, Bastos Medical, Maxion Wheels i Tecnium.

Talent+Empresa és un congrés innovador impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’apropar el talent existent als centres educatius a les empreses del territori. En aquestes dues primeres sessions estudiants i empreses han tingut un espai de networking en què han pogut comentar els seus projectes.

El congrés es clourà el dia 17 de juny, amb una jornada final en què es donaran a conèixer els 6 projectes guanyadors, 3 de cicles formatius de grau mitjà i 3 de cicles formatius de grau superior. Els seleccionats rebran un ajut econòmic a càrrec de La Caixa i acompanyament en la definició del pla d’empresa, així com la valoració prèvia del registre industrial o intel·lectual del projecte, en funció de les seves característiques. Els autors dels treballs, a més, formaran durant un any d’una borsa de talent que la Cambra de Comerç promourà entre les empreses i podran participar a la Mostra de Projectes Emprenedors de Formació Professional de Catalunya.