La primera edició del congrés Talent+Empresa, que vol apropar a les empreses els projectes d’emprenedoria que duen a terme els alumnes de formació professional del Bages, ja té dates. Els dies 2 i 3 de juny la Cambra de Comerç de Manresa acollirà la presentació de la vintena de treballs que hagin estat seleccionats per formar part del congrés. Aquest dia, un jurat format per empreses i professionals de l’educació escoltaran i valoraran la viabilitat dels projectes d’emprenedoria desenvolupats pels alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior en el marc dels seus estudis. L’objectiu serà escollir els sis millors projectes per tal que acabin portant-se a la pràctica mitjançant la col·laboració amb una empresa, el suport tècnic i institucional als alumnes per la posada en marxa de la seva empresa, o qualsevol altra fórmula que impliqui traslladar la idea a la realitat.

Els sis projectes guanyadors finals es presentaran en un acte públic que tindrà lloc el dia 17 de juny, a les 7 de la tarda, a la seu del departament d’Ensenyament a la Catalunya Central. Aquests seran el sis treballs que al llarg dels propers mesos rebran el suport del teixit empresarial i d’institucions com la Cambra de Comerç de Manresa per al seu desenvolupament. I és que l’objectiu final del congrés Talent+Empresa, i el que el diferencia d’altres concursos d’emprenedoria, és que no només es valora la idea sinó que els premiats rebran el suport necessari per posar-la en marxa. Per aquest motiu, la implicació de les empreses és clau.

En aquests moments el congrés es troba en la fase de recepció i preselecció de projectes. El dia 15 de maig finalitza el termini per tal que els centres educatius presentin els treballs dels seus alumnes. Hi poden participar tots els centres de la comarca del Bages que imparteixin estudis d’FP de qualsevol branca i cada centre pot presentar un màxim de 4 treballs de cicles formatius de grau mitjà i programes de formació i inserció, i 4 de cicles formatius de grau superior.

Apropar el talent a les empreses

Talent+Empresa està impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i la Generalitat de Catalunya a través del departament d’Ensenyament. El seu objectiu és convertir el Bages en un referent en emprenedoria a la formació professional, aprofitant el pes que aquests estudis tenen a la comarca i la implicació que mostren les empreses del territori en la formació dels estudiants. El congrés busca posar en contacte el talent existent als centres d’FP de la comarca amb empreses susceptibles d’incorporar i desenvolupar nous projectes, contribuint d’aquesta manera a la inserció dels joves al món empresarial i a la innovació a les empreses.