Les dues sessions de presentació dels projectes del congrés Talent+Empresa, que té per objectiu promoure l’emprenedoria a la formació professional, han deixat bones sensacions tant a l’organització com als membres del jurat i als propis participants. En total, s’han pogut conèixer 24 treballs que han destacat per la seva professionalitat i per la capacitat d’ésser traslladats fàcilment a la realitat del món empresarial. Un jurat molt ampli format per professionals de destacades empreses del territori els ha avaluat i n’escollirà 6, que rebran acompanyament per convertir-se en negocis reals.

Independentment del veredicte del jurat, que es donarà a conèixer a mitjans del mes de juny, aquestes dues jornades han servit per promoure contactes entre els joves emprenedors i els membres del jurat, que s’han interessat a títol individual per alguns dels projectes i els han ofert els seus consells. Promoure el networking entre els estudiants i les empreses del territori és un dels principals objectius de Talent+Empresa, que pretén aconseguir que els projectes creats pels estudiants d’FP als centres d’ensenyament acabin esdevenint projectes reals i una primera experiència emprenedora per als seus autors.

Talent+Empresa és una iniciativa de la Fundació Althaia, la Cambra de Comerç de Manresa i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per apropar els projectes d’emprenedoria dels alumnes de formació professional del Bages a les empreses del territori. Aquest any se’n celebra la segona edició amb la participació de l’escola Joviat i els instituts Lacetània i Guillem Catà de Manresa, l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, i l’IES Castellet i l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. La gestió i organització del congrés va a càrrec d’alumnes que estan fent pràctiques a la Fundació Althaia en el marc del projecte Althaia Activa.