Apostar per la recerca, la innovació i la internacionalització de les empreses catalanes. Aquestes són les prioritats del govern català per impulsar el creixement econòmic, segons ha explicat avui a la Cambra de Comerç de Manresa Joan Aregio, secretari d’Empresa i Competitivitat. Aregio ha afirmat que els darrers esdeveniments polítics no afectaran les mesures previstes de suport a l’empresa i l’activitat industrial, que avui ha presentat davant d’una quarantena d’empresaris de la comarca del Bages.

Aregio ha posat en valor la recerca que es fa a Catalunya, que representa l’1% de la ciència que es crea al món mentre que la població catalana és el 0,1% de la població mundial. Ha afirmat que el país comença a ser reconegut per la seva recerca i capacitat tecnològica, fet que el situa a la quarta posició europea en volum d’inversió atreta el 2015.

El secretari d’Empresa i Competitivitat ha anunciat la voluntat del govern d’implicar-se en l’impuls de projectes empresarials amb possibilitats de creixement a través d’Avançsa i d’una nova línia d’ajuts per a la renovació tecnològica a la indústria dotada amb 15 milions d’euros. També s’ha manifestat clarament a favor de la simplificació administrativa, afirmant que “simplificar no vol dir perdre seguretat, sinó tenir confiança en l’administrat”.

Pel que fa a la comarca del Bages, Aregio ha destacat que el territori s’està recuperant després de la crisi i que té un teixit industrial competitiu i diversificat. En aquest sentit, ha assenyalat el pla Phonenix d’Iberpotash com un dels grans projectes de futur de la comarca. Temes com la formació i l’FP dual, les ajudes a les empreses o la relació entre empreses i administracions han centrat el debat que s’ha obert amb els assistents al final de l’acte.