La primera edició del congrés Talent+Empresa arriba aquest dimecres 17 de juny al seu final amb l’acte de cloenda en què es donaran a conèixer els sis projectes que han estat seleccionats pel jurat i que a partir d’ara rebran suport tècnic i econòmic per portar-se a la pràctica. L’acte tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda a la seu dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a la Catalunya Central, amb l’assistència dels estudiants que han participat al congrés, de les empreses que han format part del jurat i dels responsables de les 3 entitats impulsores: Pere Casals per la Cambra de Comerç de Manresa; Josep Ramírez pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Manel Jovells per la Fundació Althaia.

Després de les dues jornades de presentació de projectes que van tenir lloc fa uns dies a la Cambra de Comerç de Manresa, el jurat ha seleccionat 6 dels 23 projectes d’emprenedoria fets per estudiants de formació professional de centres d’ensenyament dels Bages. Aquests, 3 per cicles formatius de grau mitjà i 3 per cicles formatius de grau superior, rebran l’acompanyament tècnic necessari per portar-los a la pràctica i un ajut econòmic a càrrec de La Caixa.

Els 6 treballs finalistes, i que s’exposaran en l’acte del proper dijous, han estat:

  • Cicles formatius de grau mitjà:

– Esbrina qui sóc. Autors: Eva Camacho, Laura Guil i Cristian Rodríguez, estudiants d’Atenció a les persones en situació de dependència a l’Escola Montserrat.

– Pet eat. Autors: Jordi Fernández i Àlex Agache, estudiants d’Instal·lacions en Telecomunicacions a l’institut Lacetània.

– VI&CO. Autors: Sonia Vidal i Ignasi Cos, estudiants de Cuina a l’Escola Joviat.

  • Cicles formatius de grau superior:

– Secan. Autora: Cristina Vall, estudiant de Pastisseria a l’Escola Joviat.

– Les Marcetes. Autores: Denisa Belea, Núria Maurí i Ainhoa Soto, estudiants d’Educació Infantil a l’institut Guillem Catà.

– Safrà, xefs a domicili. Autores: Maria Munts, Maria Marginet i Eva Andrés, estudiants de Direcció de Cuina a l’Escola Joviat.

El congrés Talent+Empresa ha nascut amb la voluntat de fer arribar a les empreses del territori els projectes d’emprenedoria que desenvolupen els alumnes de formació professional en el marc dels seus estudis. Un dels trets diferencials del congrés és que el jurat ha estat format per empreses que, a més de seleccionar els projectes que consideren millors per portar-se a la pràctica, han pogut conèixer d’altres propostes interessants i prendre contacte amb els alumnes que cursen formació professional a diferents centres de la comarca. El congrés ha facilitat un espai de networking per tal que els estudiants poguessin intercanviar punts de vista amb els representants de les empreses amb l’objectiu de millorar els seus projectes d’empresa. A més, tots els alumnes que hi han participat entraran a formar part d’una borsa de talent que la Cambra de Comerç posarà a disposició de les empreses.

Talent+Empresa vol aprofitar la forta implantació dels estudis de formació professional a la comarca del Bages i la bona relació que ja existeix entre els centres educatius i les empreses per tal de convertir la comarca en un referent d’emprenedoria a la formació professional.