Previsions econòmiques de la tardor de 2020: s’interromp la recuperació mentre que el rebrot de la pandèmia accentua la incertesa

La pandèmia de coronavirus suposa una commoció de proporcions històriques per a les economies mundial i de la UE, amb gravíssimes conseqüències socials i econòmiques. L’activitat econòmica a Europa va patir una greu pertorbació en el primer semestre del l’any i va repuntar fortament en el tercer trimestre a mesura que s’anava produint el desconfinamiento. No obstant això, el rebrot de la pandèmia en les últimes setmanes està provocant pertorbacions a el pas que les autoritats nacionals introdueixen noves mesures de salut pública per a limitar la seva propagació. La situació epidemiològica implica que les projeccions de creixement durant el període de previsió estan subjectes a un nivell d’incertesa i riscos extremadament elevats.

 

Una recuperació interrompuda i incompleta

 

Les previsions econòmiques de la tardor de 2020 apunten que l’economia de la zona de l’euro es contraurà un 7,8% el 2020, abans de créixer el 4,1% el 2021 i el 3% en 2022. Segons les previsions, l’economia de la UE es contraurà un 7,4% el 2020 per recuperar-se amb un creixement de l’4,1% el 2021 i de el 3% el 2022. en comparació amb les previsions econòmiques de l’estiu de 2020, les projeccions de creixement tant per a la zona de l’euro com per a la UE són lleugerament superiors per al 2020 i més baixes per 2021. Això vol dir que no es preveu que la producció tant a la zona de l’euro com a la UE recuperi el seu nivell anterior a la pandèmia el 2022.

 

L’impacte econòmic de la pandèmia ha estat molt diferent a tota la UE i el mateix passa amb les futures perspectives de recuperació. Això reflecteix la propagació de virus, el rigor de les mesures de salut pública adoptades per contenir-ho, la composició sectorial de les economies nacionals i el vigor de les respostes polítiques nacionals.

 

MÉS INFORMACIÓ AQUI