Invest EU : Programa de Suport a la Inversió

Amb data 18 de març de 2021, el Consell Europeu ha adoptat l’InvestEU, el nou programa de suport a la inversió de la UE que pretén contribuir de manera substancial a la recuperació econòmica i a les transicions climàtiques i digitals necessàries per a una economia europea més resilient. El Programa té com a objectiu donar un impuls addicional a la inversió, la innovació i la creació d’ocupació a Europa. Previsiblement entrarà en vigor el proper mes d’abril i s’espera que mobilitzi més de 370.000 milions d’euros d’inversió addicional en els propers set anys. Adjunt us fem arribar enllaç a la pàgina web del programa: InvestEU Programme

 

Recordar-vos que el programa consta de tres blocs:

  • InvestEU Fund mobilització d’inversions públiques i privades mitjançant una garantia del pressupost de la UE
  • InvestEU Advisory Hub assessorament tècnic en projectes d’inversió que necessitin finançament
  • InvestEU Portalbase de dades de fàcil accés que recull projectes en diversos sectors econòmics per a potencials inversors de tot el món. L’objectiu és incrementar les possibilitats d’inversió amb el compromís per part dels socis del programa de consultar i revisar periòdicament els projectes que pertanyin a la seva àrea d’activitat.

 

Us facilitem, per a la vostra informació, presentacions sobre aquests serveis -funcionament, estructura, calendari,…- utilitzades en la sessió online del passat 18 de març: