El proper dimarts 15 de setembre finalitza el període d’inscripció per al curs del Programa Integral de Qualificació i Ocupació de la Cambra (PICE), adreçat a joves sense feina que vulguin treballar al sector industrial. El curs l’ofereixen de manera conjunta la Cambra de Comerç de Manresa i el Centre de Formació Pràctica, referent en la formació de professionals de la indústria. És gratuït i poden fer-lo joves de fins a 30 anys que no treballin ni estiguin estudiant.

El curs s’iniciarà el 21 de setembre amb l’apartat de formació troncal, que inclou 10 hores de formació en TIC, 30 hores de formació en ocupabilitat i habilitats socials i 25 hores d’anglès. Aquesta part del programa vol donar a tots els participants unes competències bàsiques i necessàries a l’hora d’incorporar-se a qualsevol lloc de treball.

La formació específica, que s’impartirà al CFP, començarà el dia 13 d’octubre. Es tracta d’un curs de 90 hores de muntatge i reparació de sistemes pneumàtics i hidràulics, béns d’equip i màquines industrials. Aquesta formació està clarament enfocada a què els alumnes acabin treballant en alguna de les empreses industrial del territori. Per aquest motiu, el programa PICE també afavoreix el contacte entre els estudiants i les empreses i disposa d’incentius per a les empreses que incorporin nous treballadors provinents d’aquest programa.

El programa PICE es desenvolupa a tot l’estat per part de les Cambres de Comerç amb l’objectiu de lluitar contra l’atur juvenil. Al territori, la Cambra de Manresa és l’encarregada d’implantar-lo, a partir de l’anàlisi de les necessitats del teixit empresarial de la comarca. El programa preveu facilitar la inserció laboral de 350 joves de la comarca en 4 anys.