L’Atelier d’Espai per Art i la floristeria Brunea són els flamants guanyadors del Concurs d’Aparadors de Nadal de Manresa 2023, en una edició, la 56a, marcada per l’alta participació, amb 28 establiments concursants. La categoria del jurat ha estat encapçalada per L’Atelier, al qual segueixen Setè Cel, guanyador del segon premi, i Livin, que ha quedat tercer. En la categoria del públic darrere de la floristeria Brunea, que amb el d’enguany suma cinc anys consecutius proclamant-se guanyadora d’aquesta categoria, s’han situat Obrallar 2000, segon premi, i Sikeops Estètica, tercer.

Una de les principals novetats d’aquesta edició ha estat l’augment de la dotació dels premis, que han repartit un total de 1.400 euros: 400 per a cadascun dels primers, 200 per als segons i 100 per als tercers. A més, s’ha fet un sorteig d’un val de compra de 50 € entre totes les persones que han votat per escollir el premi del públic. El guanyador ha estat Jorge Beboli.

El concurs, organitzat per la Cambra de Comerç de Manresa amb el suport de la UBIC i l’Ajuntament de Manresa, és ja un clàssic per aquestes dates i vol ser un estímul per al comerç de la ciutat i animar la ciutadania a passejar i mirar els aparadors. Des de la Cambra es valora molt positivament l’increment de la participació que hi ha hagut aquest any, amb set comerços més que en la passada edició, fet que demostra la voluntat del comerç de projectar-se i lluir la seva millor cara en unes dates tan importants des del punt de vista comercial.

Els participants en aquesta edició han estat Visual Òptica, Macropus, Nounat, Sikeops Estètica, Culinarium, L’Atelier d’espai per art, Perfumería Júlia, Estrada Joiers, La Lionesa, Forn de Cabrianes, Electrodomèstics Márquez, La Poma d’Eva, Llibreria Sobrerroca, Setè cel, Floristea Brunea, Personal i Intransferible, Joieria Copèrnic, Vins Alsina, Floristeria Rosa de Jericó, Obrallar 2000, El Cigne, Farmàcia de la Plaça, Perruqueria Lebiram, El Raco de les flors, Texére teixits amb ànima, Farmácia Trapé, Mon Malé i Livin.

Per primera vegada, el jurat ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat del cicle formatiu d’Activitats Comercials de l’institut Guillem Catà, que ha puntuat els aparadors juntament amb professionals vinculats a la Cambra, la UBIC i l’Ajuntament. Per part del públic, les votacions s’han fet a través d’una aplicació a la qual s’accedia des de la web de la Cambra o bé escanejant un codi QR que es mostrava als aparadors participants. Enguany s’han registrat 582 vots del públic, una xifra inferior a la de l’any passat, quan n’hi va haver 728.