El 48è Concurs d’Aparadors de Nadal organitzat per la Cambra de Comerç de Manresa amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat i la Unió de Botiguers i Comerciants ha premiat la Llibreria Papasseit amb el primer premi del jurat i la immobiliària Inllobsa amb el primer premi del públic. Ahir dijous a la tarda es va fer el lliurament de guardons, que també han reconegut, per part del jurat, un altre cop Inllobsa i el sexshop La Poma d’Eva i, per part del públic, la botiga de roba infantil Nins i Electrodomèstics Màrquez.

Un total de 27 establiments han participat en aquesta edició del concurs, fet que demostra el poder de convocatòria d’una proposta que els darrers anys ha guanyat implicació per part dels comerciants de la ciutat de Manresa. Es tracta d’un concurs històric que va començar a fer-se fa 48 anys amb la voluntat de dinamitzar el comerç manresà en unes dates tan importants per al sector com són les festes de Nadal. En les darreres edicions, la incorporació de novetats tecnològiques ha permès que el conjunt de ciutadans pugui expressar la seva opinió i escollir quin és, segons el públic, el millor aparador a partir d’un sistema de votacions electròniques. Val a dir aquest any és el que ha tingut una major participació del públic, amb prop de 900 vots registrats. El jurat, per la seva banda, va fer ahir al matí la passejada per valorar els aparadors participants. En aquesta edició ha estat format per Joan Barbé, escriptor i guionista, Ester Boniquet, en representació de la UBIC, i Josep Maria Monge, tècnic de comerç de la Cambra de Comerç de Manresa.

Els comerços participants han rebut un diploma i un premi de 250, 50 i 50 euros per als premiats en la categoria de premi del jurat, i de 150, 50 i 50 en la categoria de premi del públic. Tots els establiments participants hauran de tenir els aparadors exposats almenys fins el dia 26 de desembre d’aquest any.