La Cambra de Comerç de Manresa fa un pas més per impulsar la internacionalització de les empreses del Bages amb el llançament d’una nova proposta formativa que comprèn tot allò que implica tirar endavant una estratègia internacional a l’empresa. El curs, que començarà al gener del 2015, va molt més enllà dels seminaris sobre aspectes puntuals relacionats amb la internacionalització que la Cambra fa de manera habitual, i compta amb un extens programa que abraça aspectes com la propietat industrial, la fiscalitat, els règims duaners, les formes de pagament, els mètodes de finançament, les assegurances, la logística, el màrqueting o la geoestratègia.

L’objectiu del curs és oferir una visió general sobre el procés d’internacionalització, a la vegada que s’aprofundeix en aspectes pràctics i de gestió del dia a dia. En total, són 95 hores de formació que s’impartiran en una sessió de cinc hores setmanals, els dimarts de 3 de la tarda a 8 del vespre. El curs s’allargarà fins el 26 de maig del 2015. En aquests moments a la comarca no hi ha cap oferta formativa similar que abraci el comerç internacional des d’un punt de vista estratègic i de gestió.

El curs s’adreça a professionals que ja tinguin uns coneixements o experiència bàsics en comerç exterior i que vulguin ampliar i actualitzar els seus coneixements. Totes les empreses que siguin membres del Club Cambra tindran un 10% de descompte en el preu del curs. A més, la Cambra s’ofereix per gestionar gratuïtament la bonificació de l’import d’aquesta formació davant la Seguretat Social i la Fundación Tripartita.