La Cambra de Comerç de Manresa torna a apostar per la incorporació al món de l’empresa de la filosofia del judo, amb un curs de desenvolupament del lideratge a càrrec del judoka manresà i creador del concepte de Judo Management, Ferran Agúndez. El curs, que porta per títol “Com desenvolupar el lideratge. La via del judo” es farà els dies 5 i 7 de maig, de 4 a 8 de la tarda, a la seu de la Cambra i s’adreça a professionals i directius que vulguin millorar les seves habilitats de lideratge amb una tècnica totalment innovadora. El proper dimarts 14 d’abril, el curs es presentarà sobre el tatami del pavelló del Vell Congost, en un acte que tindrà lloc a les 7 de la tarda i que és obert a tothom.

El principal objectiu del curs és que els participants desenvolupin les competències de lideratge necessàries, tant pel que fa a la trajectòria professional com per a la seva vida personal. I ho faran coneixent la cultura oriental, un aspecte d’especial interès per a empreses que treballen a Àsia, i aplicant els ideals del judo en el desenvolupament d’habilitats de gestió a les organitzacions. El curs inclou la realització d’un pla personal per al desenvolupament del lideratge.

El Judo Management es basa en el principi del judo de què la intel·ligència sempre guanya a la força i que, per tant, el petit pot vèncer al gran si sap utilitzar l’energia a favor seu. En l’àmbit de l’empresa, aquesta idea es traudueix en fer una gestió eficient dels recursos. La cooperació també hi juga un paper destacat ja que, segons la filosofia del judo, el fet de compartir els coneixements permet avançar i millorar. En els cursos de Judo Management els participants no només aprenen els principis teòrics del judo sinó que els experimenten en primera persona gràcies a exercicis pràctics.

Ferran Agúndez és manresà i cinturó negre de judo. Va iniciar la seva carrera profesisonal a PWC amb responsabilitats en l’àrea financera. Els darrers 20 anys ha ocupat diferents posicions en empreses industrials gestionant equips comercials i d’operacions amb orientació a projectes i al desenvolupament de canals de venda. L’any 2012, va decidir apostar per un canvi i va fusionar els dos móns que més coneixia, el judo i l’empresa, per crear el Judo Management i dedicar-se a oferir serveis de formació i consultoria a través d’aquest innovador mètode.