Proporcionar a les empreses del sector auxiliar de l’automoció de la comarca del Bages els professionals adequats per dur a terme tasques administratives relacionades amb el comerç internacional. Aquest és l’objectiu del curs que farà la Cambra aquest proper mes d’octubre i que forma part del projecte Ocupació al Bages Industrial, promogut per Ajuntament de Manresa i Diputació de Barcelona. Es tracta d’una proposta formativa amb una doble missió: d’una banda, promoure l’ocupabilitat al sector de la indústria de persones que actualment estan a l’atur i, de l’altra, impulsar la internacionalització de les empreses auxiliars de l’automòbil de la comarca amb la incorporació de personal qualificat i especialista en comerç exterior.

El curs és gratuït i té un total de 100 hores lectives. Es farà del dia 1 al 29 d’octubre, en sessions de 5 hores de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2 del migdia. Els destinataris d’aquesta proposta són persones aturades inscrites com a demandants d’ocupació amb perfil administratiu que tinguin experiència en tasques administratives però que no tinguin formació en temes d’importació/exportació o internacionalització. Les inscripcions estan obertes i poden fer-se a les oficines de la Cambra de Comerç a Can Jorba.

El programa del curs abraça diferents àrees relacionades amb el comerç internacional, començant per una introducció inicial al sector de l’automoció al món. Al llarg de 10 sessions, es tractaran temes administratius com els Incoterms 2010, uns documents necessaris per a l’exportació, la gestió duanera, com tramitar ofertes, comandes i factures, transport i logística o mitjans de pagament. També es parlarà d’aspectes culturals en la gestió del comerç internacional, dels contractes internacionals i del paper de les TIC en el comerç internacional.

El projecte Ocupació al Bages Industrial

El projecte Ocupació al Bages Industrial té per objectiu promoure la inserció laboral en sectors d’activitat industrial amb un fort arrelament local, potencialment generadors d’ocupació, amb una alta competitivitat i amb capacitat exportador. Al Bages, el projecte s’adreça principalment al sector de la indústria metal·lúrgica i/o auxiliar de l’automoció. Hi participen diferents ajuntaments del territori a més d’entitats com la Fundació Lacetània, l’EPSEM-UPC i Pimec.