La Cambra de Comerç de Manresa farà el proper dia 9 de juliol una sessió de formació per a inversors que vulguin convertir-se en Business Angels, una figura que ajuda financerament a projectes d’emprenedoria i que, a més, hi aporta els seus coneixements del món empresarial. La sessió serà impartida per Antoni Sala, soci fundador i conseller delegat de BCN Business Angels, i Iñaki Frías, advocat especialista en l’assessorament legal a emprenedors, i tindrà lloc entre les 9 del matí i les 5 de la tarda. Les inscripcions ja poden fer-se al telèfon 93 872 42 22 i per correu electrònic a jmonge@cambramanresa.org.

Els destinataris d’aquesta jornada són persones o empreses amb capacitat d’invertir en nous projectes que vulguin ampliar els seus coneixements o emprendre les seves primeres inversions amb l’acompanyament d’experts. L’objectiu de la sessió és que aprenguin a avaluar de forma sistematitzada un projecte d’inversió, de tal manera que puguin prendre una decisió sobre la inversió en base a una anàlisi completa. Amb els coneixements que adquiriran, podran tenir el criteri suficient per seleccionar el projecte més adequat d’acord amb el seu perfil, la normativa existent, les responsabilitats i els possibles riscos.

La manca de finançament per part dels instruments habituals com els bancs ha fet sorgir formes de finançament alternatives per a projectes empresarials i d’emprenedoria. La figura dels Business Angels n’és una, però n’hi ha d’altres com les plataformes de micromecenatge o de préstecs directes a pimes per part d’inversors privats. El mes de març passat la Cambra va acollir una jornada sobre sistemes de finançament alternatiu, de la qual va sorgir la necessitat d’oferir un programa formatiu específic per a persones que volen convertir-se en inversors.