La Cambra de Comerç de Manresa formarà joves per treballar en carnisseries, després d’haver detectat les necessitats que tenen establiments i grans superfícies d’alimentació pel que fa a la incorporació de nous professionals especialitzats en aquest àmbit. Per aquest motiu, s’ha dissenyat una proposta formativa que ha tingut en compte les demandes de les empreses, amb l’objectiu que els participants al curs puguin trobar feina de manera immediata. La formació forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) i s’adreça a joves d’entre 16 i 30 anys.

El curs començarà a finals del mes de març i constarà d’una primera part centrada en l’ocupabilitat i les habilitats socials, que ha de permetre als participants adquirir eines per apropar-se a les empreses amb confiança i desenvolupar-se adequadament en un lloc de treball. La segona part és una formació específica en tall càrnic que es durà a terme a l’Escola Joviat. En aquesta part, els joves aprendran a manipular i transformar la carn, d’acord amb les normatives sanitàries, necessitats de conservació, aspectes culinaris, etc.

Un cop acabat el curs, els joves formaran part d’una borsa de treball que es posarà a disposició de les empreses del territori que necessitin incorporar professionals. Per cada contractació, l’empresa podrà beneficiar-se d’un ajut econòmic de 1.500 euros.

Fins al moment, més de 60 joves han rebut formació a la Cambra de Comerç de Manresa dins del Programa Integral de Qualificació i Ocupació, cofinançat pel Fons Social Europeu i que s’emmarca en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil del Ministeri de Treball i Seguretat Social. Es tracta de cursos orientats clarament a la inserció laboral dels joves i que es dissenyen tenint en compte les demandes laborals específiques del territori. A més d’aquest per formar professionals al sector de la carnisseria, se n’han programat d’altres per al sector de l’hostaleria, la indústria o el comerç al detall. Tots aquests professionals formen part d’una borsa de treball que la Cambra posa a disposició de les empreses.