La Cambra de Comerç de Manresa iniciarà el proper 24 de setembre un curs d’Instal·ladors d’aigua, climatització i gas, que té per objectiu formar joves sense feina ni estudis per poder treballar en aquest sector. El curs compta amb el suport del Gremi d’Electricitat, Fontaneria i afins del Bages i el Berguedà i serà el segon que es fa en aquest àmbit dins del programa PICE, el programa que impulsen les Cambres a nivell de tot l’estat per lluitar contra l’atur juvenil. En aquests moments, queden encara algunes places disponibles per aquest curs. Les persones interessades cal que s’adrecin a la Cambra personalment o per telèfon al 93 872 42 22.

Aquest serà el primer dels tres nous cursos de formació adreçats a joves menors de 30 anys que busquen feina que farà la Cambra aquesta tardor. Després del d’Instal·ladors d’aigua, climatització i gas, en començarà un d’Introducció a l’hostaleria (22 d’octubre) i un de Logística i magatzems (23 de novembre). En el curs d’introducció a l’hostaleria els joves aprendran les nocions bàsiques per desenvolupar-se professionalment en el sector dels bars i restaurants. Per la seva banda, el de Logística i magatzems permetrà als participants obtenir, de manera gratuïta, el carnet de carretó elevador.

Tots aquests cursos de formació són gratuïts i, a més, ofereixen una beca econòmica per als participants. Un cop acabat el curs, els joves entren a formar part d’una borsa de treball que la Cambra posa a disposició de totes les empreses que necessitin incorporar professionals amb aquests perfils.