La seu de la Cambra de Comerç de Manresa acollirà demà dimarts i demà passat dimecres les dues sessions de presentació dels projectes de Talent+Empresa, el congrés d’emprenedoria dirigit a alumnes de formació professional del Bages que enguany celebra la segona edició. Un jurat format per persones vinculades a empreses importants del territori serà qui escoltarà i avaluarà els projectes empresarials, un total de 24, que han plantejat alumnes dels centres Joviat, Lacetània,  Quercus, Guillem Catà, Castellet i Escola Montserrat. Els estudiants seran els que hauran de defensar la seva proposta i respondre a les preguntes del jurat per tal de poder determinar quins d’aquests treballs són susceptibles de convertir-se en projectes empresarials reals.

Les presentacions s’iniciaran tres quarts de 10 del matí i acabaran a dos quarts d’1 del migdia. El jurat seleccionarà un total de 6 projectes, 3 de cicles formatius de grau mitjà i 3 de grau superior, que seran els finalistes del congrés i es presentaran públicament en l’acte de cloenda que tindrà lloc a mitjans del mes de juny . Aquests projectes rebran un ajut econòmic per part de La Caixa i suport per al seu desenvolupament per part de les empreses i de la Cambra de Comerç. L’objectiu final del congrés és aconseguir que els projectes creats pels estudiants d’FP als centres d’ensenyament acabin esdevenint projectes reals i una primera experiència emprenedora per als seus autors.

Implicació del món educatiu i empresarial

El congrés Talent+Empresa compta amb la implicació del món educatiu i empresarial del territori, en el que vol ser una experiència més de cooperació entre escola i empresa. D’altra banda, alumnes que fan pràctiques a la Fundació Althaia en el marc del projecte Althaia Activa han assumit la gestió del congrés, ocupant-se de l’organització de les diferents jornades i del desenvolupament i manteniment del web www.talent-empresa.com.

Apropar el talent a les empreses

Talent+Empresa està impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i la Generalitat de Catalunya a través del departament d’Ensenyament. El seu objectiu és convertir el Bages en un referent en emprenedoria a la formació professional, aprofitant el pes que aquests estudis tenen a la comarca i la implicació que mostren les empreses del territori en la formació dels estudiants. El congrés busca posar en contacte el talent existent als centres d’FP de la comarca amb empreses susceptibles d’incorporar i desenvolupar nous projectes, contribuint d’aquesta manera a la inserció dels joves al món empresarial i a la innovació a les empreses.