La Cambra de Comerç de Manresa engega de nou el programa de suport al petit al comerç, que cada any ofereix als establiments comercials un seguit d’eines adreçades a millorar la competitivitat del seu negoci. Com a novetat d’enguany, s’han programat dos tallers, el primer dels quals se centrarà en la relació entre comerç i turisme. A més, els establiments que ho vulguin podran gaudir de manera totalment gratuïta d’un servei de diagnosis comercials a càrrec d’un consultor especialitzat.Aquest és un programa promogut a nivell de tot l’estat per la Cámara de España i finançat pel ministeri d’Economia.

En el servei de diagnosisi comercials, un tècnic visita l’establiment i analitza diferents aspectes del negoci, com les característiques generals del comerç, l’entorn comercial i els factors d’atractivitat i competencial, la imatge externa i interna de l’establiment, la gestió del punt de venda, les accions en màrqueting i comunicació i la política comercial i de gestió. Amb tot això, s’elabora un document amb propostes que puguin aplicar-se de manera fàcil i ràpida. Els comerços que vulguin gaudir d’aquest servei cal que es posin en contacte amb la Cambra ja que el número de diagnosis disponibles és limitat.

D’altra banda, el programa de suport al petit comerç incorpora enguany dos tallers, també gratuïts i adreçats a propietaris i professionals d’establiments comercials. El primer taller tindrà lloc els dies 15 i 29 de juny, de 14.30 a 16.30 hores, i parlarà sobre el paper del comerç en el desenvolupament del turisme d’interior. S’hi presentaran casos d’èxit de propostes comercials relacionades amb el turisme i es farà un taller pràctic per tal que els professionals del sector prenguin consciència de la importància del turisme per al comerç, i a l’inrevés.