La Cambra de Comerç de Manresa posa en marxa un nou torn del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), amb el qual es vol ajudar a inserir al mercat de treball a joves d’entre 16 i 24 anys amb un baix nivell d’estudis i sense experiència laboral. Aquesta nova edició del programa s’enfocarà al món de l’hostaleria i és per aquest motiu que el principal bloc formatiu serà un curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar que tindrà lloc a l’Escola Joviat. A més, i com en totes les edicions del PICE, els participants rebran una formació genèrica en ocupabilitat i habilitats socials, TIC i anglès.

Es tracta d’un programa formatiu de més de 150 hores que inclou un acompanyament específic per part d’un orientador i la inclusió en una borsa de treball que es posa a disposició de totes les empreses del territori. Cal destacar que, a més, les empreses que contractin aquests joves poden gaudir de bonificacions especials. L’objectiu principal del programa, implantat pel Ministeri d’Ocupació en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i finançat amb fons europeus, és ajudar als joves a entrar al món laboral.

El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar permetrà als alumnes aprendre a assistir en el servei i preparar i presentar begudes senzilles i menjars ràpids. Es farà de la mà de l’Escola Joviat, un centre de referència en la formació de professionals del sector de l’hostaleria i els estudiants obtindran la convalidació de 90 hores d’un certificat de professionalitat en cas que més endavant vulguin continuar la formació en aquest àmbit.

En la primera edició del programa PICE hi han participat 15 joves que han seguit el bloc de formació bàsica i un altre de competències bàsiques per a l’ocupació. L’objectiu és que en els quatre anys que dura el programa s’insereixin laboralment almenys 350 joves de la comarca. Tots els programes formatius es dissenyen d’acord amb les necessitats de les empreses del territori i es presta una especial atenció a promoure el contacte dels participants amb les empreses mitjançant pràctiques, visites, etc.