La Cambra de Comerç de Manresa ha iniciat el procés de selecció d’alumnes per a un nou curs subvencionat adreçat a persones en situació d’atur. En aquesta ocasió, la proposta ha de servir per formar professionals de l’àrea comercial de les empreses, un perfil amb molta demanda i que requereix el domini d’unes habilitats i coneixements determinats. El curs s’iniciarà a finals de febrer i s’allargarà fins el proper mes de juliol, amb una durada total de 530 hores amb pràctiques en empreses. Els alumnes que el completin obtindran un certificat de professionalitat de nivell 3, un document que acreditarà les seves competències i que podran convalidar per crèdits d’un cicle formatiu.

El curs té per objectiu que els alumnes aprenguin a organitzar, realitzar i controlar les operacions comercials d’una empresa en contacte directe amb els clients o bé a través de tecnologies de la informació i la comunicació utilitzant, si és necessari, la llengua anglesa. També s’incidirà en el desenvolupament de les seves habilitats de coordinació de l’equip comercial i de supervisió de les accions de promoció, difusió i venda de productes i serveis.

El programa del curs inclou sessions d’organització comercial (direcció i estratègies, gestió econòmica i financera), de gestió de la força de vendes i equips comercials, d’operacions de venda (organització de processos, tècniques de venda, venda online), de promocions en espais comercials i d’anglès professional per a activitats comercials.

El curs està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el ministeri de Treball i Seguretat Social, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Fons Social Europeu. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb la Cambra al 93 872 42 22 i a jmonge@cambramanresa.org.