La primera edició del congrés Talent+Empresa ha arrencat avui amb la voluntat de convertir la comarca del Bages en un referent en emprenedoria i formació professional. La iniciativa, promoguda per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el departament d’Ensenyament de la Generalitat, servirà per seleccionar els sis millors projectes empresarials fets per alumnes d’FP de la comarca i oferir-los l’acompanyament i suport necessari per tal que puguin tirar endavant. En aquesta primera jornada, una trentena d’estudiants ja han defensat els seus projectes davant del jurat encarregat de seleccionar els sis finalistes, i que està format per representants d’empreses de diferents sectors.

Els projectes d’empresa presentats avui han estat d’alumnes dels instituts Lacetània i Guillem Catà de Manresa i de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, que estan cursant estudis d’Instal·lacions de Telecomunicacions, Instal·lacions elèctriques i automàtiques, Administració de sistemes informàtics en xarxa, Desenvolupament d’aplicacions web, Robòtica, Edificació i obra civil, Disseny de fabricació mecànica, Educació infantil, Comerç i Comerç internacional. Demà serà el torn dels alumnes de l’Escola Joviat dels estudis d’Emergències sanitàries, Cuina, Pastisseria, Atenció a persones en situació de dependència, Direcció de Cuina i Administració i finances.

Les empreses que hi han participat com a jurat han estat La Caixa, L’Agrícola Regional, Althaia, Morning Labs, Taelus, Bastos Medical, Maxion Wheels i Tecnium, i demà se’ls afegiran la FUB Campus Manresa (UVic-UCC) i Ausa. Precisament en aquestes jornades de presentació, a més d’avaluar els projectes, les empreses tenen la possibilitat de conèixer idees i professionals en els quals podrien estar interessats. Per això, en finalitzar les exposicions, s’ha obert un espai de networking per promoure la interacció entre tots els participants.

El congrés Talent+Empresa continuarà demà dimecres, a partir de les 9 del matí, a la seu de la Cambra a l’edifici de Can Jorba. La propera cita serà el 17 de juny, a les 7 de la tarda a la seu del departament d’Ensenyament a Manresa, en l’acte final en què es donaran a conèixer els sis projectes guanyadors. L’organització del congrés va a càrrec de la Cambra amb el suport d’Althaia Activa. La Caixa col·labora amb la iniciativa i premiarà amb 1.200 euros els projectes guanyadors.