Després de l’aturada forçosa provocada per la Covid-19, arriba el moment que les empreses del sector comerç tornin a l’activitat. Però als dubtes que genera la nova situació s’hi afegeixen les dificultats per les que passen molts negocis després d’aquest parèntesi. Amb l’objectiu de resoldre dubtes i donar suport a les empreses en el moment d’afrontar la reobertura, la Cambra de Manresa i Pimec Catalunya Central han organitzat una jornada que tindrà lloc per videoconferència el proper dijous, 14 de maig, a les 8 de la tarda i que s’adreça específicament al sector comercial. L’horari es va plantejar preveient que aquesta setmana la comarca del Bages estigués ja a la Fase 1 del desconfinament i que, per tant, els comerços podrien obrir.

La jornada comptarà amb la participació d’experts en diferents àmbits que s’han vist afectats per aquesta crisi. Després de la presentació a càrrec de la presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, i el president de la comissió de Comerç de Pimec, Joan Vila, la cap del departament Jurídic de Pimec, Estrella Rincón, parlarà de la nova situació en l’àmbit laboral. Àngel Vilarasau, director de Presaba, tractarà el tema dels riscos laborals i les mesures de prevenció que cal implementar a les empreses. Seguidament, intervindrà Fina Pons, directora de l’Assessoria Integral Cubo-Pons, per parlar de tot allò relacionat amb la fiscalitat i els impostos.

Una part important de la jornada es dedicarà a oferir eines a totes les empreses que passen per dificultats financeres. Ho faran Laura Escamilla, Octavi Gràcia i Borja Pardo, lletrats i mediadors concursals, que explicaran com s’ha d’actuar en situacions d’insolvència, com funcionen els procediments concursals i què és el mecanisme de segona oportunitat.

Tots els assistents podran consultar els seus dubtes als ponents. La jornada la tancaran Esteve Pintó, president de Pimec Catalunya Central, i Ignasi Llobet, membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Manresa i president de la comissió de Comerç del Consell General de Cambres de Catalunya.

La inscripció a la jornada és gratuïta i s’ha de fer a través d’aquest enllaç. Un cop inscrits els participants rebran un correu electrònic amb la informació per unir-se a la sessió.