La Cambra de Comerç de Manresa i el Consell Comarcal del Bages volen sensibilitzar sobre la importància que l’oferta formativa del territori té per al desenvolupament del seu teixit empresarial i de la necessitat d’apostar per la formació com a eina de captació i retenció de talent a la comarca. Per aquest motiu, impulsen conjuntament la primera Jornada de Foment de la Formació i l’Ocupació al Bages, que sota títol “Formació a l’empresa. La inversió per afrontar reptes de futur” exposarà casos d’èxit d’empreses punteres del territori com Denso, ICL o Avinent i debatrà sobre el paper de la formació en el creixement de les empreses. La jornada tindrà lloc el proper dimarts, 10 de desembre, de 9 a 12 del matí a la Cambra de Comerç de Manresa, i s’emmarca en el projecte Bages Ocupació +45 i la Taula de Formació del Bages.

La jornada s’obrirà amb una ponència de Rosaura Alastruey, experta en potenciar el networking professional per captar talent. Seguidament, hi haurà una exposició de casos d’èxit per part de les empreses Avinent i ICL. La segona part de la jornada serà una taula rodona sobre la importància de la formació i els perfils professionals que necessita la indústria del futur. Hi participaran Bartomeu Ayala de la Fundació Althaia, Albert Giralt d’Avinent, Alfonso Menor de Denso, Joaquim Lavin d’ICL, Jordi Pradas de Maccion, Josep Maria Esquius de Maxion Wheels i Gabriel Prat de Selba.

Durant la taula rodona es parlarà dels perfils laborals de les persones de més de 45 anys i de com reorientar-los d’acord amb les demandes actuals del mercat de treball, de la formació contínua al llarg de la vida i de la importància de la retenció de talent per a les empreses, de la formació professional i dual i com adaptar-la a l’empresa, de l’oferta formativa i la demanda laboral, dels programes formatius públics, les demandes de formació i dels perfils específics que necessita la indústria del futur.

L’assistència a la jornada és gratuïta i per inscriure’s cal enviar un correu electrònic a jmonge@cambramanresa.org.