La Cambra de Comerç de Manresa i el Centre de Formació Pràctica uneixen esforços en la lluita contra l’atur juvenil a la comarca. A partir del mes de setembre, les dues entitats oferiran conjuntament dos cursos del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que impulsen les Cambres a tot l’estat amb l’objectiu de formar joves perquè puguin trobar feina de manera immediata. La clau de l’èxit del programa és que la formació que s’ofereix està directament enfocada a ocupar un lloc de treball amb demanda de professionals per part de les empreses del territori.

Els cursos que proposen la Cambra i el CFP a joves d’entre 16 i 30 anys, que en aquests moments no estiguin ni treballant ni estudiant, són un de soldadura i un altre de pneumàtica i hidràulica. Tots dos consten d’un apartat comú de 65 hores de formació en ocupabilitat i habilitats socials que té per objectiu donar als alumnes les eines i recursos necessaris per apropar-se a les empreses amb confiança i desenvolupar-se adequadament al lloc de treball.

En el curs de soldadura els participants treballaran 60 hores a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica durant les quals aprendran a treballar en les diferents modalitats de la soldadura i aniran avançant en funció de la seva millora. El curs de pneumàtica i hidràulica també té una durada de 60 hores en les quals els alumnes adquiriran els coneixements bàsics de les instal·lacions pneumàtiques, els elements pneumàtics i el seu funcionament. L’objectiu és que aprenguin a interpretar muntatges pneumàtics i en coneguin les seves particularitats, per després poder aplicar tot aquest aprenentatge en el dia a dia d’una empresa industrial.

Un cop acabat el programa de formació, els joves entraran a formar part d’una borsa de treball, que tant la Cambra com el CFP donaran a conèixer entre les empreses del territori que, a més, gaudeixen d’incentius econòmics si contracten joves formats dins d’aquest programa. Els cursos s’iniciaran el 19 de setembre (soldadura) i el 17 d’octubre (pneumàtica i hidràulica). Per a més informació, cal trucar a la Cambra (93 872 42 22) o al Centre de Formació Pràctica (93 875 72 79).