La Cambra de Comerç de Manresa i el Centre de Formació Pràctica tenen obertes les inscripcions per al curs de Soldadura que s’iniciarà el 19 de setembre i que pretén que joves sense feina es formin per treballar com a soldadors en empreses industrials de la comarca. El curs és gratuït i s’adreça a menors de 30 anys que en els darrers sis mesos no hagin treballat ni estudiat. Un cop acabat el curs, s’inclou els participants en una borsa de treball de la que poden disposar totes les empreses del territori que necessitin incorporar nous professionals.

En aquesta ocasió, la Cambra ha sumat esforços amb el Centre de Formació Pràctica (CFP), referent a la comarca en formació per al sector industrial, per oferir un curs que s’ajusti a les demandes de professionals per part de les empreses del territori. El curs començarà amb 65 hores de formació en ocupabilitat i habilitats socials, en què es donarà als participants eines que els permetin apropar-se a les empreses amb confiança i desenvolupar-se correctament en el lloc de treball. Seguidament s’impartiran, a les instal·lacions del CFP, 60 hores de formació en soldadura, en què els alumnes aprendran les diferents tècniques des d’un punt de vista molt pràctic i aniran avançant en funció de la seva evolució individual.

Aquesta proposta formativa forma part del programa PICE (Programa Integral de Qualificació i Ocupació) que impulsen les Cambres a nivell de tot l’estat amb l’objectiu de lluitar contra l’atur juvenil. En el marc d’aquest programa la Cambra ha ofert cursos de diferents temàtiques, sempre tenint en compte les necessitats de les empreses del territori.