La Cambra de Comerç de Manresa i la Fundació Catalunya-La Pedrera impulsen un curs d’horticultura ecològica adreçat a joves de menys de 30 anys que estiguin buscant feina. La proposta forma part del programa PICE, una iniciativa que la Cambra porta a terme al territori per afavorir la inserció laboral del col·lectiu de joves. En aquesta ocasió, la Cambra s’ha associat amb la Fundació Catalunya-La Pedrera, titular dels horts de Sant Benet de Bages, que és on s’impartirà la formació.

El curs s’iniciarà el 17 d’octubre amb un bloc d’ocupabilitat i habilitats socials, pensat per donar als joves les eines necessàries per desenvolupar-se en un lloc de treball. La segona part del curs serà la formació en horticultura ecològica. Amb aquesta els participants adquiriran els coneixements teòrics i pràctics bàsics per treballar en una explotació agroecològica. Els alumnes aprendran a observar l’hort i a entendre el funcionament de la terra i les plantes. També es treballarà el calendari i com utilitzar les eines més adients en cada moment. Un cop finalitzat el curs, els alumnes gaudiran d’un servei de borsa de treball durant 4 mesos.

El curs és obert a tots els joves entre 16 i 30 anys que no estiguin treballant ni hagin estudiant en els darrers tres mesos.

Fundació Catalunya–La Pedrera és una entitat social que es proposa, entre altres objectius, la promoció de la inserció laboral de col·lectius en risc, especialment el de joves en situació de vulnerabilitat social. A Món Sant Benet, seu també de la Fundació Alicia, la Fundació disposa d’una superfície agrària que ha decidit posar al servei de projectes relacionats amb la producció i la transformació de productes agroecològics, per tal de generar coneixement en el sector i crear llocs de treball d’inclusió.