Cambra de Comerç de Manresa, Ajuntament de Manresa i Diputació de Barcelona posen en marxa la segona edició d’un programa formatiu que té per objectiu capacitar persones en situació d’atur per treballar en l’àrea internacional d’empreses del sector de l’automoció. El curs s’iniciarà el 7 de novembre i és gratuït. Els seus principals destinataris són persones amb un perfil administratiu i experiència en aquest àmbit, però sense coneixements ni formació en temes d’importació, exportació i internacionalització. Enguany, i a diferència del curs passat, la formació s’enfoca d’una manera clara cap a l’àmbit comercial i de màrqueting.

El curs porta per títol “Gestió comercial i màrqueting digital en el comerç internacional” i s’estructura en dos blocs. El primer, de gestió comercial i màrqueting en el comerç internacional, es farà entre el 7 i el 23 de novembre. Del 24 de novembre al 16 de desembre s’impartirà el segon bloc, dedicat al màrqueting digital internacional. Mentre duri el projecte, els participants estaran inscrits en una borsa de treball amb l’objectiu de facilitar a les empreses de la comarca el contacte amb professionals qualificats en l’àmbit del comerç internacional.

El curs s’impartirà en horari de 9 del matí a 2 del migdia, a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Manresa a l’edifici de Can Jorba. La proposta forma part del projecte Ocupació al Bages Industrial, que té per objectiu promoure la inserció laboral en sectors fortament arrelats al territori, com és el de l’automoció, i que tenen capacitat de creixement i d’expansió internacional. Precisament el perfil de professionals amb formació en comerç internacional és un dels més demandats per les empreses del territori, que necessiten persones per gestionar els seus processos d’internacionalització. Segons l’estudi “Creixement econòmic i activitat empresarial del Bages”, promogut per la Cambra, gairebé una quarta part de les empreses industrials del Bages exporta de manera regular.