CDTI, l’entitat pública adscrita al Ministeri de Ciència i Innovació, ha llançat la convocatòria 2021 del Programa Tecnològic d’Automoció Sostenible (PTES), que destinarà un pressupost de 40 milions d’euros a donar suport a projectes estratègics d’I+D relacionats amb la mobilitat sostenible i la transició al vehicle zero emissions i connectat. Aquest programa forma part del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del Vehicle Elèctric i Connectat.

D’aquesta manera, la convocatòria es troba inclosa entre les actuacions previstes en el Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència, que rebrà el finançament dels fons Next Generation EU, entre ells, el Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

El Programa Tecnològic d’Automoció Sostenible (PTES) dona suport a projectes estratègics d’I+D liderats per empreses especialitzades en tecnologies aplicades a l’àmbit de l’automoció, a fi de:

  • Contribuir al desenvolupament de tecnologies rellevants d’aplicació en l’àmbit de l’automoció
  • Possibilitar una ràpida recuperació del sector basada en l’enfortiment de les capacitats innovadores
  • Abordar els reptes de la mobilitat sostenible, zero emissions, i vehicle connectat i autònom, tant a l’entorn de la fabricació com en el de les diferents infraestructures associades.

En el context de la COVID-19, l’objectiu final és avançar més ràpidament cap a models sostenibles i interconnectats de transport que permetin una millor gestió del trànsit.

Podeu accedir a tota la documentació en el següent document:

Convocatoria Programa Tecnológico de Automoción Sostenible