Previsions econòmiques de l’estiu de 2019 de la Comissió Europea

 

Es preveu que l’economia europea registri en 2019 el seu setè any consecutiu de creixement, del qual haurien de ser partícips tots els Estats membres. El creixement a la zona de l’euro va ser superior al previst en el primer trimestre de l’any, com a conseqüència d’una sèrie de factors temporals com ara unes

condicions hivernals suaus i un repunt de les vendes d’automòbils. També es va beneficiar de mesures de política pressupostària que van incrementar la renda familiar disponible en diversos Estats membres. No obstant això, les perspectives a curt termini per a l’economia europea es veuen enfosquides per factors externs, com les tensions comercials a nivell mundial o la important incertesa política. Aquests factors segueixen afectant la confiança en el sector manufacturer, que és el més exposat al comerç internacional, i es preveu que debilitin les perspectives de creixement per a la resta de l’any.

Com a conseqüència d’això, les previsions de creixement del PIB de la zona de l’euro el 2019 es mantenen sense canvis, en l’1,2%, mentre que les previsions per a l’any 2020 s’han reduït lleugerament fins a un 1,4%, a causa a la desacceleració del ritme de creixement previst per a la resta d’aquest any (previsions de la primavera: 1,5%). Les previsions relatives al PIB de la UE es mantenen sense canvis, en un 1,4% per a l’any 2019 i en un 1,6% per a l’any 2020.

Valdis Dombrovskis, vicepresident de l’Euro i al Diàleg Social, també responsable d’Estabilitat Financera, Serveis Financers i Unió dels Mercats de Capitals, ha declarat el següent: «Es preveu que totes les economies de la UE segueixin creixent aquest any i el següent, encara que el fort creixement registrat a Europa central i oriental contrasta amb la desacceleració observada a Alemanya i Itàlia. La persistent debilitat que afecta el sector manufacturer, la qual es deriva de les tensions comercials i la incertesa política, està posant a prova la resiliència de les nostres economies. A nivell intern, l’escenari d’un Brexit sense acord segueix sent una font important de risc ».

 

Comunicat de Premsa de la Unió Europea sobre Previssions econòmiques Estiu 2019  ( castellà )

 

 

Document sencer : Previssións Econòmiques Europa Estiu 2019