Pla d’ajuts per als més afectats per la COVID-19

Els principals destinataris són treballadors en ERTO, autònoms, i micro i petites empreses

El Govern de la Generalitat ha presentat un nou pla d’ajuts directes i de caràcter trimestral per donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la COVID-19. El pla disposa d’un import de 618 milions d’euros de gener a març.

El destinataris d’aquestes ajudes seran majoritàriament:

  • Treballadors autònoms que han vist reduïts els seus ingressos.
  • Micro i petites empreses que han patit una caiguda substancial de la seva facturació i que es comprometen a mantenir els llocs de treball.
  • Persones treballadores que estiguin en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).
  • Els sectors més afectats per les restriccions.

 

El Govern de la Generalitat ha presentat un nou pla d’ajuts directes per donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la COVID-19. El pla disposa d’un import de 618 milions d’euros per al primer trimestre del 2021.

Els principals destinataris seran treballadors en ERTO, autònoms, i micro i petites empreses de sectors que han patit una caiguda substancial de la seva facturació.

El pla inclou mesures com la reedició de la prestació de 2.000 € per als autònoms o una nova ajuda d’un mínim de 600 € per als treballadors en ERTO.

Les micro i petites empreses que hagin dut a terme un ERTO rebran un suport de 2.000 € i s’hauran comprometre a mantenir la contractació dels treballadors fins al 31 de desembre de 2021.

 

 

Més informació aquí