NOUS PROGRAMES QUE FACILITEN EL FINANÇAMENT DE LES EMPRESES

 

Tens un projecte però has trobat dificultats per trobar finançament o avals? La teva empresa és viable i de perfil innovador? El Ministeri d’Indústria i el Fondo Europeu d’Inversions (FEI) han signat un acord que beneficiarà a 20.000 Pimes espanyoles amb aquests perfils.

 

L’acord mobilitzarà un finançament de 2.000 milions d’euros entre aquest any i el proper. Aquest finançament es canalitzarà a través de dos programes de la Comissió Europea destinats a recolzar a les Pime: COSME i Horitzó 2020 i té com a intermediaris a Espanya a CERSA – Compañia Española de Reafianamiento, adscrita a la Direcció general d’Indústria i la Petita i Mitja Empresa – i altres societats generals intermediàries. L’acord compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions (EFSI), eix central del Pla d’Inversió per a Europa.

Qui pot beneficiar-se d’aquestes línies de finançament?

empreses viables però amb dificultats d’accés a finançament bancari per falta de garanties;
companyies innovadores, per les quals es reserva una línia específica que representa el 15% dels recursos previstos dins dels acords dins de *COSME i Horitzó 2020.
Un programa per a cada tipus de PIME
El programa COSME està orientat a operacions amb qualsevol perfil d’empreses i autònoms per import de fins a 1 milió d’euros de finançament. El programa Horitzó 2020-InnovFin, per la seva banda, ofereix finançament a empreses amb perfil innovador, a les quals se’ls atorga la màxima cobertura de risc de fins al 80 %

Entre els aspectes nous de tots dos acords es troba l’increment del percentatge de cobertura atorga el Fondo Europeu d’Inversions: del 35 % al 50 %, la qual cosa significa que s’oferirà més suport a través d’avals a empreses amb dificultats d’accés a finançament bancari.

 

Més informació a :

http://ec.europa.eu/spain/actualidad-y-prensa/noticias/empresas-y-actividad-empresarial/financiacion-cosme-h2020-_es.htm