El 54% de les empreses confia a les noves tecnologies per a la creació de llocs de treball, segons un estudi elaborat per InfoJobs i ESADE
La transformació digital obre noves possibilitats. Els llocs d’Informàtica i telecomunicacions són els que compten amb menys inscrits per vacant en InfoJobs i els que millors salaris ofereixen als candidats .El 2016 van créixer les vacants en InfoJobs i el nombre de contractes indefinits. Se superen ja els 2 milions de vacants i aquelles que ofereixen contracte indefinit creixen 8 punts percentuals respecte a 2013 i representen el 31,7% del total de vacants. El 42% de les empreses contempla un augment salarial al llarg dels propers 24 mesos, encara que més de la meitat no ha pujat els seus salaris d’entrada en els últims 8 anys.

L’automatització i les noves tecnologies obren noves oportunitats al mercat laboral. A dia d’avui, el 54% de les empreses confia que les noves tecnologies els permetin crear nous llocs de treball, mentre que el 88% no creu que l’automatització vagi a destruir ocupacions en els propers cinc anys. Aquestes són algunes de les conclusions que es recullen en l’últim Informe Anual sobre l’Estat del Mercat Laboral a Espanya, elaborat per InfoJobs i ESADE.

Per la seva banda, la població activa espanyola no se sent realment amenaçada per l’impacte de les noves tecnologies al mercat laboral. I és que, segons les dades d’aquest informe, el 76% no creu que l’automatització i les noves tecnologies vagin a posar en perill el seu lloc de treball, i el 80% considera que formant-se poden mitigar aquest risc. D’aquestes, les persones amb major nivell d’estudis perceben una menor incertesa en el seu futur laboral per la irrupció de les noves tecnologies i l’automatització. En el costat oposat, el 40% dels aturats creu que el seu futur laboral està en risc a causa d’això.

 

 

Accedeix a l’ Estudi d¡ ESADE i Infojobs sobre el mercat Laboral a Espanya