ICL publica la Memòria de Sostenibilitat 2017, fruit del seu compromís amb la transparència i la responsabilitat social

ICL Iberia Suria&Sallent compleix novament el seu compromís de transparència i responsabilitat social, amb la publicació de la Memòria de Sostenibilitat 2017 que recull, de manera pública, tots els indicadors d’ICL relatius a l’exercici anterior. Així, l’any passat, la companyia va invertir 71’5 milions d’euros i va generar un valor econòmic directe de 280 milions d’euros. Es tracta del quart any consecutiu que la companyia publica aquest informe, que reflecteix el compromís que ICL manté vers la societat, els treballadors, els proveïdors i l’entorn més immediat, així com amb el desenvolupament plenament sostenible

Segons Carles Aleman, conseller delegat d’ICL Iberia Súria&Sallent, ” un any més complim amb el compromís de donar a conèixer totes les nostres dades, posant-les a l’abast de tothom. Es tracta d’un pas més envers la transparència i la mineria sostenible, un objectiu pel qual treballem dia a dia i que estem fent realitat. El 2017 va ser un any de molts canvis, amb noves instal·lacions en marxa i altres infraestructures en construcció. Aquests canvis han començat a tenir un impacte positiu sobre l’exercici del 2017 i més notable durant el 2018, i ens apropen als nostres objectius de producció i sostenibilitat”.

Un dels aspectes que més destaca la Memòria Social és la inversió realitzada en la gestió ambiental, que ha suposat un augment del 50%, fins a arribar als 11’2 milions d’euros el 2017. D’altra banda, les dades de la memòria reflecteixen un augment de la participació de la plantilla en formació en seguretat (més de 1.300 participants), cosa que s’ha traduït en una reducció de les ràtios d’accidentalitat.

L’any 2017, es van contractar 67 nous treballadores i treballadors de plantilla  i s’ha continuat augmentant el percentatge de treballadors locals (87%). Les exportacions es van incrementar fins al 87% , així com la xifra de sal venuda, que va arribar fins a 1.269.052 milions de tones el 2017.

Memòria de Sostenibilitat ICL 2017