ICEX destina 6 milions d’euros a la internacionalització de les pimes espanyoles

 

Fins al 15 de desembre està obert el primer dels set períodes d’inscripció previstos

El programa dedica especial atenció a les empreses afectades pel Brexit

Cada empresa participant comptarà amb un ajut de 15.000 euros

 

ICEX Espanya Exportació i Inversions destinarà 6 milions d’euros en 2019-2020 per donar suport a la internacionalització de les pimes espanyoles que vulguin internacionalitzar el seu negoci o consolidar la seva presència a l’exterior, a través del programa ICEX Next. La nova convocatòria, publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), obre avui i fins el 15 de desembre un dels set períodes d’inscripció previstos per a tota la vigència de el programa.

La nova convocatòria augmenta fins a 15.000 euros l’ajuda que rebran les empreses a través d’ICEX Next durant els 18 mesos que dura el programa, i que podrà destinar a despeses relacionades amb la seva internacionalització.

ICEX Next ofereix a més assessorament personalitzat d’experts amb la finalitat que les empreses s’internacionalitzin seu negoci, augmentin la seva facturació a l’exterior, diversifiquin el seu risc empresarial i millorin la seva competitivitat global.

El nombre d’hores d’assessorament augmenta en aquesta convocatòria fins a les 50 i està dirigit a facilitar a l’empresa el desenvolupament de la seva estratègia internacional, el seu pla de màrqueting digital, la transformació digital de l’empresa o l’assessorament en licitacions, entre altres temes.

Podran participar en el programa ICEX Next les pimes espanyoles que volen iniciar o consolidar la seva presència en mercats exteriors, que comptin amb productes o serveis propis i que arribin a un mínim de facturació de 100.000 euros a l’any. Un requisit que no s’exigeix ​​a les startups.

Accés a la informació

 

BOE-B-2019-49952