European innovation scoreboard 2019 (Marcador europeu sobre innovació 2019 )

El marcador europeu sobre innovació proporciona una anàlisi comparativa del rendiment de la innovació als països de la UE, a altres països europeus i als veïns regionals. Avalua els punts forts i els punts febles dels sistemes nacionals d’innovació i ajuda els països a identificar les àrees que han de fer front. El marcador europeu d’innovació 2019 va ser publicat el 17 de juny de 2019

 

L’edició 2019 del marcador assenyala que el rendiment de la innovació de la UE continua millorant. En comparació amb l’any passat, el comportament d’innovació va millorar per a 24 països de la UE i la taxa de creixement dels països amb menys resultats en comparació amb els països amb un rendiment més elevat s’ha accelerat. Des del 2011, el rendiment mitjà de la innovació de la UE ha augmentat en 8,8 punts percentuals.

 

El rendiment de la UE ha superat per primera vegada els Estats Units i té un avantatge considerable a Brasil, Índia, Rússia i Sud-àfrica. No obstant això, la Xina està aconseguint tres vegades el ritme de creixement del rendiment de la innovació de la UE i Canadà, Austràlia, Japó mantenen un avantatge sobre la UE.

 

Dins de la UE, el rendiment de la innovació va augmentar en 25 països des de 2011. Suècia és el líder de la innovació de la UE de 2019, seguit de Finlàndia, Dinamarca i els Països Baixos. Lituània, Grècia, Letònia, Malta, el Regne Unit, Estònia i els Països Baixos són els innovadors de més ràpid creixement.

 

L’edició de 2019 segueix la metodologia de l’edició de 2018. No obstant això, els resultats no s’han de comparar entre les edicions a causa de revisions de dades. Les sèries temporals que utilitzen les dades més recents permeten fer un seguiment del rendiment al llarg del temps.

 

Accés a la informació sobre països – Innovació

 

EUROPEAN INNOVATION SCOREBOARD 2019