Esprint : programa per les start up de Catalunya ( obert fins el 29 de desembre de 2014 )

 

 

Per què el Pla Esprint?

 

–          Perquè posa les start-ups catalanes rumb al creixement internacional.

–          Perquè només selecciona les millors start-ups en fase de creixement.

–          Perquè aquestes millors start-ups tenen un únic objectiu: volar lluny. Internacionalitzar-se. I aquí hi trobarà les eines per fer-ho.

–          Perquè les start-ups seleccionades es trobaran amb una tripulació d’elit que dissenya i vola amb l’empresa al rumb escollit. ACCIO, EVERIS, PWC, INEO CORPORATE I VENTURE HUB també hi són en aquest vol. Tots amb un únic desig: fer volar l’start-up.

–          Perquè els acompanyaran uns emprenedors, que faran de tutors, que practiquen el que prediquen.

–          Perquè viuran experiències inoblidables i faran un networking lúdic i participatiu.

–          Perquè acosta les start-ups al finançament, les posa davant d’inversors i les prepara per aconseguir-lo.

 

Què han de tenir present, les empreses interessades?

 

–          Que tenen de temps fins al 29 de desembre per poder presentar la sol·licitud. Per fer-la, el més senzill és clicar a aquest link: http://accio.gencat.cat/cat/estrategia-empresarial/start-ups/esprint/solicitud.jsp

–          Només seleccionarem 20 places. Per concurrència competitiva.

–          Durada de 8 mesos. Inici: mitjans de febrer 2015.

–          És un acompanyament permanent per disparar l’start-up als destins internacionals. Ho fa a través de:

o    Seguiment tàctic personalitzat a través d’un tutor que tria cada start-up, acreditat per ACCIÓ.

o    Seguiment estratègic a través d’un consell assessor format per 3 persones de perfil complementari. Reunions cada 2 mesos en format consell d’administració amb tutors especialitzats en els desafiaments marcats per l’start-up.

o    Internacionalització: diversificació de mercats i clients exteriors. Inclouen els 34 Centres de Promoció de Negoci d’ACCIO. L’empresa n’escull un. Treball 100% personalitzat, amb una missió empresarial amb agenda de contactes.

o    Capacitació i alineació directiva (tallers, sessions grupals i individuals, trobades empresarials…) amb tres mòduls: comercialització, finançament i estratègia empresarial. Cada àmbit consta de 24 hores de contrast i reflexió més assessorament individualitzat.

–          20.400€ de cost on l’empresa només assumeix 1.000€ (i nosaltres NO prenem cap % de l’accionariat). Sense lletra petita.

 

Quines empreses poden optar a formar part del Pla Esprint?

 

–          Les empreses de creació recent (màxim de 5 anys de vida) en ple procés de creixement, amb alta escalabilitat i amb l’objectiu d’internacionalitzar-se a curt termini.

–          Start-ups amb un mínim de 3 treballadors dedicats full-time al projecte (amb un màxim de 15 treballadors) i amb un mínim de facturació de 200.000€, si són del sector industrial, i de 50.000€ si són del sector TIC o similar.