Enquesta sobre l’ús de normes d’origen preferent en virtut dels Acords de lliure comerç de la Unió Europea

Quan la Unió Europea conclou un Acord de Lliure Comerç (TLC) amb un país associat, els seus exportadors poden beneficiar-se d’un tracte favorable  (o fins i tot  lliures d’impostos aranzels) quan s’exporta a aquest país. Per poder optar a aquest tractament preferent, el producte ha d’originar-se d’un FTA, és a dir, ha de complir tots els criteris d’origen establerts per aquest TLC. L’objectiu d’aquesta enquesta és avaluar com informen les empreses de la Unió Europea pel que fa als criteris de les regles d’origen lligades als avantatges del tractament preferencial i quines són les dificultats que els exportadors de la UE afronten quan exporten sota aquestes preferències.

 

El qüestionari és anònim. Tanmateix, si voleu deixar les vostres dades de contacte per permetre’ns un possible contacte amb vosaltres per obtenir-ne més opinions en el futur, tindreu la possibilitat de fer-ho al final del qüestionari. La Comissió Europea no té intenció de publicar respostes individuals, sinó que tractarà la informació que proporcioneu de forma confidencial. No obstant això, segons la normativa de l’UE relativa a l’accés als documents (Reglament (CE) n ° 1049/2001), la Comissió Europea pot rebre una sol·licitud per lliurar un document a la persona o organització que realitza aquesta sol·licitud. Les respostes a la present enquesta es consideren “documents” en el sentit d’aquest reglament. Les normes de la UE sobre l’accés als documents permeten a la Comissió retindre l’accés a un document en què la divulgació perjudiqui els interessos comercials d’una persona física o jurídica o perjudiqui les relacions de la UE amb tercers països, tret que hi hagi un interès públic en la divulgació.

 

Et portarà uns 10-15 minuts per respondre a les preguntes. És possible tornar a les preguntes anteriors i ajustar les respostes. També es pot guardar un esborrany de les respostes que ja heu donat i finalitzar les respostes en una etapa posterior. Si teniu més comentaris després d’enviar la resposta del qüestionari, no dubti en contactar-nos en qualsevol moment: TRADE-SERVICE-DESK@ec.europa.eu.

 

Després d’omplir el qüestionari, us convidem a que també proveu la versió de prova d’un arbre de decisió. Aquesta és una eina en preparació per ajudar els exportadors de la UE a determinar si els seus productes compleixen amb les regles d’origen dels acords de lliure comerç de la UE. Això us portarà uns 10-15 minuts addicionals. Vostè tindrà la possibilitat de presentar comentaris directament al final d’aquest qüestionari o en una etapa posterior a: TRADE-SERVICE-DESK@ec.europa.eu.

 

El qüestionari estarà disponible en línia fins al 31 de juliol de 2018.

 

Començar l’ enquesta aquí

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FTAs

 

Eina simulada ( en proves ) de quina normativa aplica per a conferir origen

http://madb.europa.eu/madb/roo/index.html