La Cambra Europea a la Xina informa sobre el sistema de crèdit social de la Xina com una alerta per a les empreses

 

La Xina té previst estendre el seu sistema de crèdit social el 2020. Tenint en compte que la discussió sobre el sistema s’ha centrat menys en les ramificacions empresarials, l’últim informe sobre el sistema de crèdit social corporatiu de la Xina, publicat per la Cambra de Comerç de la Unió Europea a Xina, és una alerta a les empreses, segons Joerg Wuttke, president de l’organització.

 

“En primer lloc, aquest informe és una crida de despertar per a les empreses que la Xina va funcionant bé. La Xina planteja alguna cosa que en realitat podria ser molt positiu per al panorama econòmic, fent que les empreses siguin més complidores”, va dir el president.

 

A mitjan 2014, el govern central de la Xina va promulgar el Esquema de planificació per a la construcció d’un sistema de crèdit social, proclamant que el 2020 es posarà en marxa una “xarxa completa que cobreixi els registres de crèdit dels membres de la societat”.

 

“És un canvi de joc. Es tracta d’una nova regulació que s’adreça sobretot a les empreses xineses”, va dir Wuttke, a l’espera de desplegar el sistema per crear, en principi, camps de joc més equilibrats.

 

Considerava que el sistema de crèdit social de la Xina a les empreses era un pas intel·ligent des del punt de vista del govern, però es preocupa que tingui ramificacions més àmplies per a les empreses de la Xina. Wuttke va afirmar que, a causa del nou sistema de crèdit social corporatiu, les empreses haurien d’examinar tota la cadena de subministrament.

 

També va dir que augmentarien els costos de compliment de les empreses i que a les petites i mitjanes empreses (pimes) els serà difícil operar.

 

 

 

Entrevistes  al President de la Cambra Europea a la Xina

https://news.cgtn.com/news/2019-08-30/Business-group-issues-wake-up-call-on-China-s-corporate-social-credit–JzZlCH7KMM/index.html?from=timeline&isappinstalled=0

 

https://www.europeanchamber.com.cn/en/national-news/3051/president_joerg_wuttke_interviewed_by_bloomberg_on_china_s_corporate_social_credit_system

 

Document explicatiu del sistema de crèdit social a les empreses

https://www.sinolytics.de/wp-content/uploads/2019/08/Sinolytics_The-Digital-Hand-How-Chinas-Corporate-Social-Credit-System-Conditons-Market-Actors.pdf