El Govern presenta el portal d’informació sobre el Brexit

Aquest matí el conseller d’Acció Exterior Alfred Bosch i la consellera d’Empresa Àngels Chacón han presentat les eines que el Govern de la Generalitat posa a disposició de la ciutadania i les empreses per afrontar amb més garanties el Brexit. Entre les eines que s’espera un ús més massiu destaca el nou portal d’informació exteriors.gencat.cat/brexit i la bústia per respondre dubtes brexit.exteriors@gencat.cat.

La Finestreta Brexit inclou un servei d’assessorament personalitzat, suport en destí des de l’oficina d’ACCIÓ a Londres, una eina d’autodiagnosi online sobre el grau d’exposició al Brexit, acompanyament per exportar a nous mercats alternatius i l’organització de jornades pràctiques arreu del territori. La consellera Chacón ha explicat que “volem acompanyar les empreses en la reflexió i la preparació dels seus plans d’actuació perquè des del primer minut del nou escenari estiguin llestes i siguin competitives”.

 

Portal BREXIT

La Finestreta Brexit t’ofereix totes les eines necessàries per encarar els canvis al mercat britànic:

  • Termòmetre Brexit: Si tens 15 minuts, aquesta eina d’autodiagnòstic en línia et permet descobrir el grau d’exposició de la teva empresa davant la sortida del Regne Unit de la UE. Respon les preguntes d’aquest formulari i rebràs un complet informe personalitzat sobre com impacta el Brexit en les àrees clau de la teva empresa.
  • Consultes i Assessorament Brexit: Pregunta, consulta i parla amb els nostres experts. Explica’ns el teu dubte o el teu cas concret, l’analitzarem i t’ajudarem a identificar les accions clau per superar el Brexit, des de la preparació d’un pla de contingència fins a la identificació de nous mercats on diversificar riscos. No deixis cap dubte sense resposta.
  • Descomptes Brexit. Per fer front al Brexit i sortir-ne reforçat, t’oferim descomptes addicionals per obrir nous mercats i diversificar el risc.
  • Suport sobre el terreny. L’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Londres t’ajuda a identificar assessors legals, empreses certificadores, logístiques o nous socis comercials per poder seguir fent negoci al Regne Unit en el nou escenari.
  • Jornades informatives. Organitzem de forma periòdica jornades i sessions tècniques sobre el Brexit arreu del territori català. Ja estan convocades:

 

 

Finestreta BREXIT de ACCIÓ

Es tracta d’un programa integral de suport als reptes que presenta el Brexit i que es posa a disposició de les empreses catalanes per tal de preveure els riscos que aquesta decisió pot comportar i minimitzar, en la mesura del possible, els possibles impactes resultats de la mateixa.

Alguns dels serveis que la “Finestreta Brexit” ofereix són:

Termòmetre Brexit -eina d’autodiagnòstic en línia que permet avaluar el grau d’exposició d’una empresa davant la sortida del Regne Unit de la UE-, consultes i assessorament personalitzat -logística, certificacions, duanes, regulacions laborals, aspectes financers, fiscals…-, suport en destí des de l’oficina d’ACCIÓ a Londres, jornades informatives i sessions tècniques sobre el Brexit arreu del territori català, entre d’altres.

Vols rebre assessorament personalitzat? Tens dubtes?
Emplena aquest formulari, explica’ns quin és el teu projecte o el teu dubte i ens posarem en contacte amb tu de seguida.

 

Termómetre BREXIT ( Eina de Autoavaluació )

Descobreix en línia i en 15 minuts com pot afectar el Brexit la teva empresa

La teva empresa treballa amb el Regne Unit? Vols saber com t’afectarà el Brexit? Et presentem el “Termòmetre BREXIT”, una eina d’autodiagnòstic que et permetrà avaluar quin és el teu grau d’exposició i quins són els principals riscos que has d’esquivar. Registra’t, completa l’enquesta obtindràs un informe personalitzat amb els punts clau que has de tenir en compte i una comparativa amb altres empreses del teu sector i mida.

 

BREXIT Preguntes frequents

Si la teva empresa té relacions amb el Regne Unit, ja siguin directes o indirectes, la perspectiva del Brexit genera moltes incerteses. Et responem les preguntes freqüents que et pots fer sobre duanes, logística, marc legal o fiscalitat

 

10 Recomanacions per afrontar el BREXIT