Doing Business 2018 : Reformant per a la creació d’ocupació. Banc Mundial

L’informe Doing Business 2018: Reformant per a la Creació d’Ocupació, és una publicació insígnia del Grup Banc Mundial. Aquesta és la quinzena edició d’una sèrie d’informes anuals que mesuren les regulacions que afavoreixen o restringeixen l’activitat empresarial. DoingBusiness es compon d’indicadors quantitatius sobre les regulacions empresarials i la protecció dels drets de propietat privada que són comparables en 190 economies – des d’Afganistan fins a Zimbabue- i a través del temps.

Doing Business analitza les regulacions que afecten 11 àrees del cicle de vida d’una empresa. Deu d’aquestes àrees s’inclouen en la classificació sobre la facilitat per fer negocis d’aquest any: obertura d’una empresa, maneig de permisos de construcció, obtenció d’electricitat, registre de propietats, obtenció de crèdit, protecció dels inversors minoritaris, pagament d’impostos, comerç transfronterer, compliment de contractes i resolució d’insolvència. Doing Business també mesura la regulació del mercat laboral, que no està inclosa en la classificació d’aquest any.

Les dades de Doing Business 2018 estan actualitzats a l’1 de juny de 2017. Els indicadors s’utilitzen per analitzar resultats econòmics i identificar què reformes al marc jurídic empresarial han funcionat, així com el lloc i el  motiu

 

Accés a l’ informe de Doing Business 2018 – Informe complert en anglès )