De la Indústria 4.0 a la Indústria 5.0 : el factor humà i ecològic

Tal i com diu la Comissió Europea, amb motiu de la Covid-19, moltes indústries europees s’estan reinventant, adaptant-se a la nova realitat i abraçant cada vegada més les tecnologies digitals i verdes per seguir sent el proveïdor de solucions per a tots els europeus. El nou concepte d’Indústria 5.0 pretén que els llocs de treball siguin més inclusius, que es construeixin cadenes de subministrament més resilients i que s’adoptin formes de producció més sostenibles.

 

En aquest marc, el mes de gener d’enguany, la Comissió Europea publica l’informe “Industry 5.0: Towards more sustainable, resilient and human centric industry”. L’informe descriu els principals components de l’enfocament de la Indústria 5.0, exposa els principals beneficis per als treballadors i per a la pròpia indústria, i proporciona un mapa dels projectes de recerca i innovació en curs i finalitzats que són pertinents per a la Indústria 5.0.

 

“INDUSTRIA 5.0 reconeix el poder de la indústria per assolir els objectius socials més enllà de l’ocupació i del creixement per convertir-se en un PROVEIDOR RESILIENT DE LA PROSPERITAT, fent que la producció RESPECTI LES FRONTERES DEL NOSTRE PLANETA i col·loqui el BENESTAR DEL TREBALLADOR DE LA INDÚSTRIA al centre del procés productiu”.

 

ec_rtd_infographic-industry5

 

INDUSTRY 5.0 en