La Comissió Europea imposa una multa de 2,42 mil milions a Google pel servei de Google Shoping

Comissió Europea – Comunicat de premsa

Antitrust: la Comissió imposa a Google una multa de 2,42 mil milions d’euros per abús de posició dominant com a motor de cerca per donar un avantatge il·legal al seu propi servei de compres comparatives

Brussel·les, 27 de juny de 2017

La Comissió Europea ha imposat a Google una multa de 2,42 mil milions d’euros per infringir la legislació antitrust de la UE. Google ha abusat de la seva posició dominant al mercat en quan motor de cerca oferint un avantatge il·legal a un altre producte de Google, el seu servei de compres comparatives.

L’empresa ha de posar ara un terme a la seva forma de procedir en el termini de noranta dies o enfrontar-se al pagament d’una multa que pot arribar fins al 5% de la xifra de negocis intervé diari de Alphabet, la societat matriu de Google, a nivell mundial.
La comissària Margrethe Vestager, a càrrec de la política de competència, ha afirmat el següent: «Google ens ha portat nombrosos productes i serveis innovadors que han suposat un gran canvi en les nostres vides i això és alguna cosa positiu. Però l’estratègia de Google per al seu servei de compres comparatives no es limita a atreure clients oferint un producte que sigui millor que els de els seus rivals, sinó que Google ha abusat de la seva posició dominant com a motor de cerca situant en millor lloc el seu propi servei de compres comparatives dins dels seus resultats de cerca i col·locant en pitjor situació els de els seus competidors.
El que Google ha fet és il·legal segons la legislació antitrust de la UE, doncs ha denegat a altres empreses la possibilitat d’innovar i de competir segons els seus mèrits. I el que és més important, ha denegat als consumidors europeus una autèntica oferta de serveis i tots els avantatges de la innovació».

 

Continuar llegint el comunicat de la Comissió Europea sobre la Multa a Google pel servei de Google Shoping

 

Fact Sheet – Exposició de fets al voltant de la Multa a Google

 

La resposta del Blog de Google a la multa de la Comissió Europea