La Comissió Europea destina 100 milions d’euros per ajudar a 69 PIME a portar els seus projectes innovadors al mercat

 

Espanya és el país que més ajudes ha obtingut. Un total de 15 empreses rebran finançament a través de l’Instrument per a PIME de la Unió Europea
69 petites i mitges empreses (PIME) de 21 països han estat seleccionades per rebre finançament en l’última convocatòria de la Fase 2 de l’Instrument per a PIME (SME Instrument) del programa de Recerca i Innovació de la UE, Horitzó 2020.

 
En total es distribuiran 99,96 milions d’euros en 64 projectes diferents. En aquesta fase cada projecte pot rebre un màxim de 2,5 milions d’euros (5 milions quan es tracta de projectes relacionats amb la salut) per finançar els seus projectes d’innovació.

 
Les PIME espanyoles són les que més èxit han tingut en aquesta convocatòria, un total de 15 han estat seleccionades per rebre finançament. Les segueixen les 10 italianes i els cinc projectes de Suècia i Dinamarca. La majoria de projectes seleccionats pertanyen al camp de les TIC (12 projectes), del transport (10 projectes) i de salut (9 projectes).

 
La Comissió Europea va rebre 1 222 propostes el 6 d’abril del 2017 en la segona convocatòria de la fase 2 d’aquest any. Des que es va llançar el programa, el passat 1 de gener del 2014, 710 PIME han rebut ajudes a través de la fase 2 del SME Instrument.

 
La Fase 2 del SME Instrument permet que les empreses inverteixin en el desenvolupament dels seus projectes innovadors i puguin fer el pas al mercat finançant demostracions, assajos, projectes pilot o miniaturitzacions a més de desenvolupar un pla de negoci madur per al seu producte. Les PIME seleccionades també es beneficien de 12 dies d’assessorament empresarial. La majoria de projectes els proposen PIME soles encara que alguns també són presentades per grups d’ empreses

 

Llistat empreses Beneficiaries del Instrument SME  Fase II

 

Mapa i resum de les empreses beneficiaries del Instrument SME